Home POGLEDI TAJNA ISTORIJA: ZBOG ČEGA JE PUTIN DOŠAO NA ČELO RUSIJE

TAJNA ISTORIJA: ZBOG ČEGA JE PUTIN DOŠAO NA ČELO RUSIJE

999
0
SHARE

Ratna mašina AAA zahteva gomile nafte i gasa kako bi sprovodila svoju tiraniju nad planetom. Ne samo da se AAA ponaša rasipnički i neefikasno pri korišćenju ovih energetskih resursa, koje Rusija poseduje u izobilju, već troši gomilu vremena, energije, novca i kapitala kako bi došla do većih količina ugljovodoničnog goriva.

Upravo tu leži seme njenog uništenja, jer AAA ne može više da podnese troškove potrebne da bi održala svoje carstvo. Mera, do koje su dovedeni ratovi i drugi oblici konflikata zarad osiguravanja dodatnih izvora nafte i gasa, više nema smisla.

Obzirom na to, odnosi sreće/sudbine saveza BRICS i AAA uzdižu se, odnosno padaju. Dok evropsko-američko-japanski ekonomski model nastavlja da propada, savez BRICS-a se sprema za porast u budućnosti. Putanje nacija BRICS-a su očigledno usmerene ka zvezdama.

Ironično je što samo uz saradnju sa nacijama BRICS-a, a pogotovo Rusije, Evrozona i američka sfera uticaja mogu da se spasu od gotovo sigurnog ekonomskog kolapsa i finansijskog sloma.

Kada zapadna ekonomija konačno izbledi, države evrozone će duboko zažaliti što su uvele tako kontraproduktivne sankcije protiv Rusije. Upravo oni sada plaćaju strašnu ekonomsku cenu, baš u vreme oživljavajuće recesije zbog uvođenja sankcija Rusiji. Čak i hvaljeni ekonomski motor Evrope – Nemačka – nema više kapacitete da pokrene ostatak EU, samo zato što su odlučili da se udruže sa pravim počiniocima prevrata u Kijevu.

Borba za Ukrajinu zapravo ne predstavlja toliko nesupeli geopolitički gambit AAA, koliko predstavlja lakmus test za one kojima će biti dozvoljeno da se pridruže autentičnom globalnom pokretu koji definišu ekonomska pravda, društvena jednakost i politička stabilnost. Dalje, ono što Putinova Rusija, Đinpingova Kina i Modijeva Indija cene najviše od svega, jeste nacionalni suverenitet.

Vladimir Putin, savršena protivteža angloameričkoj osi

Ključno je prvo shvatiti da se oni ne boje samo Putina. Ne boje se čak ni Rusije. Oni se zapravo boje sile koja stoji iza Putina i koju nisu videli još od Džona F. Kenedija. AAA se sigurno pita kako se prevarila da je Putin jedan od njih. On je pre svega bio KGB-ovac koji se pridržavao pravila igre sve vreme.

Međutim, baš kao i Džon Kenedi šezdesetih godina, Putin se okrenuo protiv AAA kada je video kuda igra vodi. Pošto je njegov prethodnik, Boris Jeljcin, koji je pomagao ruskim oligarsima u pljačkanju ruske domovine, dao svoj blagoslov Putinu kao političkom nasledniku, niko nije ni posumnjao da će Putin napraviti zaokret od 180 stepeni.

On se zakleo da će da vrati Rusiji sve ono što su od nje ukrali. Njegov preokret je bio toliko dramatičan da ga sada porede sa Petrom Velikim, koji je takođe spasio Rusiju od neprijatelja i od spolja i iznutra.

Blizak odnos predsednika Putina sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve – njegovom svetošću patrijarhom Kirilom – postao je razlog zašto su se duboko religiozni i tradicionalni ljudi u Rusiji priklonili Putinu. Njegova društveno-konzervativna agenda je više sinhronizovana sa ruskim osećajima, a neprijateljski nastrojena prema prerađenoj kulturi koju predstavlja zapadno društvo.

Naročito na ovaj način, Putinova Rusija poslužila je kao protivteža načinu delovanja AAA koja seje haos i politički nered gde god stane. Njihova propagacija preterano dopuštenih društvenih normi je njihova strategija protiv koje se Putin oštro bori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here