Home TEMA DANA HRVATI TVRDE- U SRBIJI ĆE POČETI RAT, A PROŠIRIĆE SE NA BALKAN:...

HRVATI TVRDE- U SRBIJI ĆE POČETI RAT, A PROŠIRIĆE SE NA BALKAN: EVO KAKVU SUDBINU JE ZAPAD SPREMIO ZA VUČIĆA

761
0
SHARE

U nastalom haosu srpski stratezi smatraju da mogu povratiti sve do sada izgubljeno u izgubljenim ratovima. Pri tome računaju na po njima neospornu podršku ruske politike. No, varaju se jer u Moskvi ne sede idioti, kako iz beogradska misle, koji bi zbog nekakvih,

istorijksih i verskih veza rizikovali beskrajno važnije geopolitičke opcije uvlačenjem u balkanski kotao beskrajnih ratova. Moskva će reagovati u skladu sa svojim interesima, a ne sa snovima srpske politike.

Osim što je igra srpske politike, praktički sračunata na izazivanje velikog sukoba moćnih izvanregionalnih igrača u kojima bi ona profitirala u ovome istorijskom trenutku teško ostvariva, ona je ipak izuzeto opasna jer balansira po samim crtama sučeljavanja najmoćnijih država sveta.

Kako god se razvijali događaji, Beograd i politički krug oko Aleksandra Vučića može biti siguran da će u nekoj novoj velikoj ratnoj igri biti jedini gubitnik, a nikako dobitnik. SAD, pa ni Evropska unija, nisu nekadašnja klimava Austro-Ugarska, niti je Putin u vremenu i prostoru izgubljeni car Nikola II, zaključuje ovaj hrvatski analitičar.

(7dnevno.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here