Home ŽIVOT EVO ŠTA KAŽU PACIJENTI KOJI SU POBEDILI KORONAVIRUS..

EVO ŠTA KAŽU PACIJENTI KOJI SU POBEDILI KORONAVIRUS..

814
0
SHARE

Oporavio se i Španac Nil Monro (22), koji se zarazio nakon povratka u Barselonu iz Milana. On je javnosti poručio da simptomi mogu biti blagi i da njegovi nisu bili bitno drugačiji od prehlade.

“Malo povišena temperatura, glavobolja, opšti osećaj nelagode. Svako bi mislio da je to obična prehlada” naveo je Monro nakon oporavka.

 “Superprenosilac” ozdravio nakon 5 dana

Stiv Volš iz Brajtona u Velikoj Britaniji, opisan kao “superprenosilac” nakon što je zarazio 11 drugih osoba, oporavio se pet dana otkako mu se razvila bolest.

“Želeo bih da se zahvalim Nacionalnoj zdravstvenoj službi za pomoć i brigu – dok sam se ja u potpunosti oporavio, moje misli su sa svima koji su se zarazili korona virusom” rekao je on tada.

Prvi slučaj oporavka

Među prvim slučajevima oporavka koji su objavljeni u javnosti su i jedna 73-godišnja Tajlanđanka i četverogodišnja devojčica iz Kine. Jaimui Si-Ung prva je državljanka Tajlanda koja je obolela od novog virusa, nakon putovanja u Vuhan. Ona je uspela da pobedi fatalni virus iako ima srčanih problema i godina.

Devojčica iz Kine bila je u Maleziji s porodicom na odmoru kad je ustanovljeno da je zaražena. Ona je postala prvi pacijent u zemlji koji se oporavio od novog virusa. Bolest je dijagnostikovana 29. januara, a nakon višednevne izolacije devojčica je puštena kući.

Prvi pacijent koji se oporavio od novog korona virusa bio je 23-godišnji Huang iz Vuhana. On je naveo da je više puta imao groznicu od 28. decembra do 2. januara i da je lečen u izolaciji.

Prve simptome osetio je 24. decembra, uključujući glavobolju, vrtoglavicu i malaksalost. Dok su lekari ustanovili da je u pitanju novi virus, Huang je bio toliko bolestan da nije mogao da se pomera i morao je da udiše kiseonik preko maske. Uspeo je da se oporavi, što on smatra da duguje svojim godinama.

Ozdravili novorođenče i stogodišnjak

Slučaj obolelog novorođenčeta izazvao je strahove da majke mogu preneti virus na dete. Međutim, u poslednje vreme stižu vesti o oporavku znatno starijih od Huanga. Prošlog vikenda je objavljeno da je stogodišnjak sa Alchajmerovom bolešću iz Hubeja u Kini pobedio virus.

Ipak, Džang Guangfen (103) iz Vuhana najstarija je osoba koja je pobedila novi virus, nakon svega šest dana lečenja u bolnici. Njen lekar je čudesno brz oporavak starice objasnio činjenicom da nije patila od drugih bolesti, osim blagog hroničnog bronhitisa.

Takođe, krajem februara je objavljeno da se novorođena devojčica iz Vuhana, stara svega 17 dana, kojoj je otkriven novi virus neposredno po rođenju, oporavila bez terapije.

Mala Sjao Sjao, koja je imala infekciju respiratornih organa i blaže oštećenje srčanog mišića, potpuno se oporavila od virusa, ali i od bolesti srca. Lekari su rekli da je nedugo potom čak dobila na težini i porasla.

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here