Home TEMA DANA VUČIĆ POSLE PUTINOVOG UKAZA: OVO RUŠI KOMPLETNU BEZBEDNOSTU STRUKTURU SVETA- NIKO NE...

VUČIĆ POSLE PUTINOVOG UKAZA: OVO RUŠI KOMPLETNU BEZBEDNOSTU STRUKTURU SVETA- NIKO NE ZNA ŠTA ĆE SE DOGODITI!

752
0
SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti iz Monaka. “Postoji jedna glupa odredba u našem zakonodavstvu, pa moram da kažem da večeras govorim kao predsednik Srbije”, rekao je na početku.

“Naravno da sam zabrinut i da situacija nije laka”, rekao je.

“Politički pritisci na Srbiju posle obraćanja Putina, biće jači nego ikada”, kazao je.

“Prošao sam mnogo toga u vlasti, ali ono što sam doživeo i što očekujem da tek sledi nimalo neće biti jednostavno. Ovo ruši kompletnu bezbednostu arhitekturu sveta, više niko ne može da predvidi šta će se događati. Ono što smo poznavali više ne postoji”, kazao je Vučić.

“Danas sam nako Sednice izdao nalog Vojsci, kao vrhovni komandant, da u svakom trenutku budu pipremljeni na najbolji mogići način. Nastavljamo da kupujemo ono što je najbolje za odbranu zemlje. Danas u svetu vidite da mir više nije nešto što je podrazumevajuće”, rekao je.

“Imamo još problema, ja ne mogu da obmanjujem sebe, morate da govorite istinu. Vi

kada pogledate naše naslove u 80 ostao medija ne postioji nikakva objektivnost i oni su uvek na ruskoj strani”, kazao je.

O razgovoru sa Makronom

“Razgovor je bio važan, o situaciji u našem regionu. Očekujem još razgovora narednih dana, postoje veliki strahovi da li bi sve moglo da se proširi i na Zapadni Balkan”, rekao je Vučić.

“Nikada nisam video takvu odlučnost kod Putina, poslednji put smo pričali tri sata i oko

Ukrajine je pričao tri minuta, samo oko toga. Pošto mislim da ga dobro poznajem mogao sam da kažem da će stvari ići u ovom smeru.

Ovo je bio Putin kakvog poznajem iza objektiva. Govorio je ono što misli, posebno sam to video kada je govorio o Lenjinu. O tome da je autor Ukrajine Lenjin i onda je, za mene u oštrijem tonu, rekao da Ukrajina provodi dekomunizaciju i da će sada onda oni da završe tu dekomunizaciju”, kazao je Vučić.

“Srbija je na evropskom putu i ističe podršku integritetu Ukrajine, ali većina nacije je na strani Rusije. Sve to manje više bismo mogli da razumemo, ali kao predsednik imam

obavezu da obezbedim mir i stabilnost, a situacija na Zapadnom Balkanu nije jednostavna.

Zato će naša politika da zaštitimo zemlju, a ne da ratujemo biti od kljičnog značaja. Naša vojska je neuporedivo snažnija od svih ostalih, današnja vojska je mnogostruko snažnija od JNA i mi zato moramo da pokazemo veću odgvornost”, rekao je.

“Šta to mene briga. Je l vi stvarno mislite da me to uopšte interesuje. Da li ste čuli da je neko iz delegacije to pomenuo”, rekao je Vučić o napadima i kritikama zbog njegovih komentara o situaciji u svetu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(b92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here