Home TEMA DANA SVET NA IVICI KATASTROFE: U RAT JERMENIJE I AZERBEJDŽANA UŠLE TURSKA I...

SVET NA IVICI KATASTROFE: U RAT JERMENIJE I AZERBEJDŽANA UŠLE TURSKA I JEREVAN- RUSIJA TO NE MOŽE GLEDATI MIRNO!

684
0
SHARE

Takođe se dodaje da će „Rusija, zajedno sa ostalim kopredsednicima Minske grupe OEBS-a, nastaviti da preduzima napore na posredovanju usmerene na stabilizaciju situacije“.

Moskovski vojni ekspert Viktor Murahovski smatra da je Baku možda želeo da prodemonstrira svoju vojnu moć nakon završenih manevara Kavkaz-2020, tokom kojih je Jermenija još jednom demonstrirala vojni savez sa Rusijom.

– U ovom sukobu ne može biti jasnog pobednika.Taktički uspeh je moguć, ali da bi Azerbejdžan zauzeo ceo Karabah, morao bi da mobiliše polovinu svoje vojske – dva ili tri armijska korpusa i vazduhoplovstvo u punom kapacitetu, a on za to nije spreman.

Neprijateljstva između Jermenije i Azerbejdžana izbila su duž granice Nagorno-Karabaha ranije danas, uključujući artiljerijska granatiranja, tenkovske borbe i avijaciju. Obe strane prijavile su civilne žrtve i saopštile da su jedna drugoj nanele gubitke.

Jermenija je proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju, kao što je to učinio i Nagorno-Karabah, većinski naseljen Jermenima.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here