Home TEMA DANA SVE SPREMNO ZA INVAZIJU: NA GRANICU SA UKRAJINOM POSTAVLJENO 80.000 VOJNIKA SA...

SVE SPREMNO ZA INVAZIJU: NA GRANICU SA UKRAJINOM POSTAVLJENO 80.000 VOJNIKA SA TENKOVIMA I ARTILJERIJOM- U DONBASU 40.000, NA KRIMU ISTO TOLIKO!

644
0
SHARE

Rusija se nalazi na korak od rata protiv Ukrajine, objavili su državni ruski mediji u izveštaju o pojačanim tenzijama između Moskve i Kijeva, dok ostatak Evrope i sveta sa zebnjom posmatra gomilanje trupa na granici između dve zemlje.

Ruski voditelj Dmitrij Kiseljov, koji ima nadimak „Putinov novinar“, izneo je do sada najoštrije upozorenje vlastima u Kijevu.

Vojni kolaps

„Ukrajina je nacistička država i Rusija će morati da je denacifikuje silom i to će dovesti do njenog ekonomskog i vojnog kolapsa“, rekao je Kiseljov u emisiji u udarnom terminu u nedelju uveče.

Kako prenosi Dejli mejl, veruje se da je Rusija na granicu sa Ukrajinom dovela 80.000 vojnika, kao i tenkove i artiljeriju, oklopna vozila i drugo oružje neophodno za invaziju.

„Nedaleko od Donbasa Rusija ima raspoređeno oko 40.000 vojnika i još toliko ih je raspoređeno na Krimu“, rekla je Julija Mendel, portparolka predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Oglasio se i Majkl Mekfol, bivši ambasador SAD u Moskvi (2012-2014) On je bio na dužnosti kad je Rusija pripojila Krim. Mekfol je upozorio da bi Putin mogao da izvrši invaziju na Ukrajinu i Evropu i svet dovede na ivicu rata.

„Situacija na istoku Evrope može da preraste u sveopšti rat ako Rusija odluči da napadne pod izgovorom oslobađanja svojih građana na istoku Ukrajine. Vlada u Kijevu bi odgovorila, u to ne sumnjam, i tada bi došlo do rata u Evropi između dve zastrašujuće vojske“.

Izjava bez presedana

Mekfol iznosi i zanimljivu teoriju o tome zbog čega Putin sada gomila vojsku u regionu gde konflikt niskog intenziteta traje poslednjih šest godina. On smatra da Putin testira živce novom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, nakon što ga je ovaj u martu nazvao

ubicom i poručio da će biti kažnjen zbog pokušaja mešanja u predsedničke izbore u SAD prošle godine.

Ta Bajdenova izjava je dočekana na nož u Kremlju, gde je portparol Dmitrij Peskov poručio da je u pitanju „izjava bez presedana“, koja jasno pokazuje da Amerika ne želi da popravi odnose s Rusijom. Putin je poslednjih meseci suočen s padom popularnosti, a u medijima se sve više spekuliše o njegovom privatnom životu, što je doskora bilo nezamislivo.

(Dejli mejl)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here