Home TEMA DANA POZNATI AMERIČKI MILIJARDER: U NAREDNIH PET GODINA, TRI BITNA FAKTORA ĆE SRUŠITI...

POZNATI AMERIČKI MILIJARDER: U NAREDNIH PET GODINA, TRI BITNA FAKTORA ĆE SRUŠITI POSTOJEĆI SVETSKI POREDAK

1437
0
SHARE

— Prvo, brinite o vrednosti svog novca isto onoliko koliko brinete o vrednosti svojih investicija. Štampanje novca i zaduženost bi morali da vas osveste u tom pogledu. Zato su cene finansijskih efektiva skočile – akcije, zlato – usled duga i stvaranja novca. Ne treba da držite ono što smatrate najsigurnijim – keš.

Drugo, vešto diversifikujte. To uključuje diversifikaciju zemalja, valuta i efektiva, jer bogatstvo ne biva uništeno koliko biva premeštano. Kada se nešto ruši, nešto drugo se diže, pa sve treba posmatrati kao relativno. Dobro diversifikujte i brinite o vrednosti keša.

Amerikanci sve vrednuju putem američkog dolara, ali ne bave se vrednošću samog dolara. Nalazimo se u okolnostima u kojim moramo biti obazrivi povodom toga, jer je za vladu najlakši izlaz da radi ono što SAD upravo i rade – da pozajmljuje i štampa dosta novca.

Ne moraju ga dobiti ni od koga, jer kada podižu poreze to rade na nečiji račun, a taj neko se buni. A javnost ne obraća mnogo pažnju na prezaduženost i štampanje novca. Svi vole novac koji dobijaju.

Stanovništvo ćete čuti da govori „treba nam još novca“ i biće ljuti ako ga ne dobiju. Stoga ste prinuđeni da im date još novca, a lakše je ako ga ne morate uzimati od nekog drugog.

Džonatan Barton (MarketWatch)

Preveo Vladan Mirković (Standard.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here