Home TEMA DANA OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI KOJI BI MOGLI DA SRUŠE BAJDENA NA IZBORIMA

OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI KOJI BI MOGLI DA SRUŠE BAJDENA NA IZBORIMA

574
0
SHARE

Prema tvrdnjama američkog lista, FBI je u decembru zaplenio laptop, kada ih je vlasnik obavestio o njegovom postojanju, ali je prethodno napravio kopiju hard diska koju je dao advokatu Robertu Kostelu, bivšem zastupniku gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija.

Stiv Banon, bivši savetnik Donalda Trampa, još u septembru je tvrdio da postoji kopija tog hard diska, a onda ju je Rudi Đulijani dao Njujork postu.

„Njujork post“ je poslao pitanja FBI-ju u vezi sa zaplenom laptopa, ali su ih oni uputili na kancelariju tužioca u Delaveru. Tamo je rečeno da ne mogu ni da potvrde ni da demantuju istragu.

I advokat Hantera Bajdena odbio je da komentariše ove optužbe, napadajući Đulijanija.

„On je širio diskreditovane teorije zavere o porodici Bajden, otvoreno se oslanjajući na glumce povezane sa ruskim obaveštajcima“, rekao je o Đulijaniju advokat Džordž Mesajres.

U Bajdenovom izbornom štabu demantovali su da se bivši potpredsednik SAD sastajao sa Vadimom Požarskim.

„Proverili smo zvanični raspored Džoa Bajdena i njegove sastanke u to vreme i do tog susreta nije došlo“; rekao je predstavnik Bajdenovog izbornog štaba Endrju Bejts za „Njujork tajms“.

Na pitanje da li je mogao da se dogodi „kratak susret Bajdena i Požarskog“, Bejts je odgovorio da je to „tehnički moguće“, ali „malo verovatno“. Dodao je da „nema nikakvih svedočanstava da su se njih dvojica sreli“ i da Bajden u svakom slučaju neće komentarisati bilo šta o kompaniji „Burisma“.

Požarski nije za „Njujork post“ želeo da komentariše ove tvrdnje.

Inače, društvene mreže Fejsbuk i Tviter blokirale su šerovanje ovog teksta „Njujork posta“, uz obrazloženje da koristi „hakovani materijal“.

Kasnije je generalni direktor Tvitera Džek Dorsi naveo da je takav potez te društvene mreže neprihvatljiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here