Home TEMA DANA OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI KOJI BI MOGLI DA SRUŠE BAJDENA NA IZBORIMA

OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI KOJI BI MOGLI DA SRUŠE BAJDENA NA IZBORIMA

574
0
SHARE

Hanter Bajden mu je odgovorio da je sa Arčerom u Kataru i zatražio više informacija o „formalnim optužbama koje se stavljaju na teret Burismi“.

„Ko stoji iza tog napada na kompaniju? Ko u trenutnoj prelaznoj vladi može da zaustavi taj napad“, napisao je Hanter Bajden.

Razmena i-mejlova usledila je istog dana kada je „Burisma“ saopštila kako je član borda direktora te kompanije postao Hanter Bajden, koji je zadužen za „pravni deo“ i „obezbeđivanje podrške u međunarodnim organizacijama“, kako stoji u saopštenju koje je u međuvremenu skinuto sa sajta „Burisme“.

Prema medijskim izveštajima, Hanter Bajden ušao je u bord direktora „Burisme“ u aprilu 2014.

Njegov advokat je saopštio kako Bajden mlađi „nije bio deo menadžmenta“ niti je „bio zadužen za pravne poslove“.

Četiri meseca posle prepiske Bajdena mlađeg i Požarskog, Arčer je prosledio Hanteru i-mejl sa naslovom „uticaj rasta poreza na proizvodnju kompanije“, u kome se pominju i reči Požarskog da je ukrajinska vlada predložila parlamentu novi zakon o oporezivanju.

„Ako bude usvojen, taj zakon će ubiti celu privatnu gasnu produkciju u zametku“, napisao je Požarski.

Bajdenova ljutita reakcija

U septembru 2014, Požarski je takođe naveo da će te informacije „podeliti sa američkom ambasadom u Kijevu i kancelarijom Amosa Hohštajna u SAD“. U to vreme, Hohštajn je bio specijalni izaslanik i koordinator Stejt Departmenta za međunarodne energetske poslove.

U decembru 2017. godine, ukrajinska državna kompanija „Naftogaz“, objavila je da joj se Hohštajn pridružio kao „nezavisni direktor“, ali je on pre nekoliko dana podneo ostavku.

„Kompanija je prinuđena da potroši neograničeno vreme kako bi se borila protiv političkog pritiska i napora oligarha da se obogate kroz upitne transakcije“, napisao je Hohštajne u komentaru objavljenom u „Kijev postu“.

Džo Bajden je do sada uvek negirao da postoji bilo kakav sukob interesa u vezi sa njegovom nekadašnjom funkcijom i poslovima njegovog sina u „Burismi“.

U februaru je, gostujući na En-Bi-Si-ju, na pitanje da li postoji nešto pogrešno u tome što je Hanter Bajden prihvatio funkciju u ukrajinskoj kompaniji, znajući da ta kompanija želi da dođe do njega kao potpredsednika, Bajden odgovorio da to nije istina.

Tokom konvencije Demokrata u decembru u Ajovi, jedan od članova te stranke optužio je Džoa Bajdena kako je „poslao sina u Ukrajinu da bi dobio posao u gasnoj kompaniji, iako nije znao ništa o gasu, kako bi imao pristup predsedniku“.

Bajden je na te tvrdnje reagovao veoma ljutito, odgovorivši tom članu stranke da je „prokleti lažov koji govori neistine“, usput ga vređajući zbog fizičkog izgleda.

Njujork post tvrdi da su ovi i-mejlovi „procureli“ iz laptopa koji je 2019. donet u servis u Bajdenovoj matičnoj državi Delaver.

Kako navodi američki list, pored i-mejlova, pojavio se i video snimak na kome se vidi Hanter Bajden kako koristi narkotike.

Vlasnik servisa tvrdi da je laptop doneo čovek koji se nikada nije više pojavio, nije platio servisiranje niti su uspeli da ga kontaktiraju. On nije mogao da potvrdi da je laptop doneo Hanter Bajden, ali je rekao da je na laptopu bila nalepnica sa nazivom fondacije „Bo Bajden“, koja nosi ime pokojnog Hanterovog brata.

FBI zaplenio laptop iz kog su iscurela tajna pisma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here