Home TEMA DANA NEMAČKI NEUROLOG UPOZORAVA NA POSLEDICE NOŠENJA ZAŠTITNIH MASKI: „NEDOSTATAK KISEONIKA UZROKUJE TRAJNU...

NEMAČKI NEUROLOG UPOZORAVA NA POSLEDICE NOŠENJA ZAŠTITNIH MASKI: „NEDOSTATAK KISEONIKA UZROKUJE TRAJNU NEUROLOŠKU ŠTETU“

925
0
SHARE

“Ponovno udisanje sopstvenog, izdahnutog vazduha, bez sumnje će stvoriti nedostatak kiseonika i prezasićenost ugljen-dioksidom. Znamo da je ljudski mozak veoma osetljiv na nedostatak kiseonika.

Na primer, u hipokampusu postoje nervne ćelije koje ne mogu duže od 3 minuta da budu bez kiseonika – ne mogu da prežive.“, upozorava nemački neurolog M.G.Brison.

Akutni simptomi su glavobolja, pospanost, vrtoglavica, problemi sa koncentracijom, usporene reakcije kognitivnog sistema.

Međutim, kada imate hronični nedostatak kiseonika, svi ti simptomi nestaju, jer se naviknete. Ali vaša efikasnost će i dalje biti oslabljena i nedovoljno snabdevanje kiseonikom u vašem mozgu nastavlja da napreduje.

Znamo da su za razvoj neurodegenerativnih bolesti potrebne godine ili decenije. Ako danas ne možete da zapamtite svoj telefonski broj, to je posledica oštećenja mozga od pre 20 ili 30 godina.

Kada mislite da ste se navikli na nošenje maske i na udisanje sopstvenog izdahnutog vazduha, degenerativni procesi u vašem mozgu se pojačavaju, kako se nedostatak kiseonika nastavlja.

Drugi problem je što nervne ćelije u vašem mozgu nisu u stanju da se normalno dele. Dakle, u slučaju da se naše vlade odluče da ukinu obavezno nošenje maski i omoguće nam da slobodno udišemo kiseonik, izgubljene nervne ćelije više neće biti obnovljene. Ono što je uništeno, uništeno je.

Za decu i adolescente maske su nedopustive. Deca i adolescenti imaju izuzetno aktivan i prilagodljiv imuni sistem.

Njihov mozak je takođe neverovatno aktivan, jer ima toliko toga da nauči. Dečji mozak željan je kiseonika. Što je organ metabolički aktivniji, to mu je potrebno više kiseonika. Kod dece i adolescenata svaki organ je metabolički aktivan.

Lišiti mozak deteta ili adolescenta od kiseonika ili ga ograničiti na bilo koji način, ne samo da je opasno po njihovo zdravlje, već je apsolutno krivično.

Nedostatak kiseonika inhibira razvoj mozga i šteta koja je nastala kao rezultat NE MOŽE da se nadoknadi.

Detetu je mozak potreban za učenje, a mozgu je potreban kiseonik da bi funkcionisao. Za to nam nije potrebna klinička studija.

Ovo je jednostavna, nesporna fiziologija. Svesno i namerno izazvan nedostatak kiseonika apsolutno je namerna opasnost po zdravlje i apsolutna medicinska kontraindikacija.

Apsolutna medicinska kontraindikacija u medicini znači da se ovaj lek, ova terapija, ovaj metod, ili mera ne smeju i ne mogu koristiti. Da bi se celokupno stanovništvo prisililo da na silu koristi apsolutnu medicinsku kontraindikaciju, za to moraju postojati jasni i ozbiljni razlozi, a razlozi moraju biti predstavljeni nadležnim interdisciplinarnim i nezavisnim telima da bi bili verifikovani i ovlašćeni.

Kada se za deset godina demencija eksponencijalno poveća, a mlađe generacije ne budu u mogućnosti da ostvare svoj bogom dani potencijal, neće nam pomoći ako kažemo „maske nam nisu bile potrebne“.

Autor: Sott.net

Link:https://www.sott.net/article/442455-German-Neurologist-Warns-Against-Wearing-Facemasks-Oxygen-Deprivation-Causes-Permanent-Neurological-Damage

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here