Home TEMA DANA MIROVIĆ BRUTALNO DEMONTIRAO VUČIĆA: OVO JE SCENARIO IZDAJE, SLEDI NAPAD NA PUTINA

MIROVIĆ BRUTALNO DEMONTIRAO VUČIĆA: OVO JE SCENARIO IZDAJE, SLEDI NAPAD NA PUTINA

192
0
SHARE

Zatim je, ne trepnuvši i bez ikakvog stida pokazao, posle 9 godina, tajni ugovor koji je Tači zaključio sa NATO i koji uključuje i saglasnost gradonačelnika 4 opštine o ulasku NATO na sever KiM gde žive Srbi.

Vučić je, takođe, izjavio da se „neće buniti“ ako takozvano Kosovo uđe u Savet Evrope, već će samo „upitati“ da li još važi Vašingtonski sporazum. Nije rekao koga će upitati.

Prećutao je i da je on lično, članom 15 Vašingtonskog sporazuma, dopustio članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama. U zadnjem delu konferencije mu je, očigledno, pala koncetracija i priznao je da ga „ne interesuje“ šta piše u zajednickim saopštenjima sa Kurtijem kada se radi o statusu Kosova(!?). Na kraju je rekao da će do kraja maja pregovarati o zaključivanju novog gasnog ugovora sa Rusijom i da će nakon toga podeliti po 100 evra mladim ljudima.

Što se tiče sankcija Rusiji, Vučić je izjavio da se za sada neće menjati stav, dok na to „ne budemo primorani“. Dakle, iz Vučićeve konferencije za štampu se može zaključiti sledeće. Vučić je počeo otvoreno i nediplomatski da napada Putina lično. Na udaru je i Gazprom/NIS.

Sve ovo ima za cilj da opravda uvođenje sankcija Rusiji i priznanje nezavisnosti Kosova. Za to će se u zapadnom rusofobskom narativu okriviti Putin. Vučić se, na ovaj način direktnio stavio na stranu Šolca i Kurtija koji zahtevaju sankcije Rusiji i nezavisnost Kosova, a protiv Putina i srpskog naroda koji se tome protive.

Sve ove činjenice treba privremeno prikriti deljenjem para mladima, razgovorima o gasnom sporazumu, propagandom o ukidanju plata ako odustanemo od EU. Samo tako se mogu protumačiti najave i poruke ucenjenog predsednika Srbije koji je liščni interes stavio iznad opšteg.

Vučić nije samo pristao da uvede sankcije Rusiji, već se obavezao i da će učestvovati u satanizovanju ruskog predsednika koje sprovodi Zapad i tu obavezu već ispunjava. Zauzvrat, Srbija neće ući u EU niti će joj biti vraćen suverenitet na KiM.

Gas će plaćati nekoliko puta skuplje uz novo zaduživanje. Samo će pritisak na Vučića vezan za kompromitujući materijal o kriminalu i korupciji biti privremeno ublažen. Do novog zahteva Zapada u vezi sa Republikom Srpskom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here