Home TEMA DANA Dejli Mejl: britaniji se ne piše dobro- Sa mora joj preti dzinovski...

Dejli Mejl: britaniji se ne piše dobro- Sa mora joj preti dzinovski radioaktivni talas od 500 metara!

440
0
SHARE

Rusija bi mogla da pretvori Veliku Britaniju u „radioaktivnu pustoš“ sa svojim novim oružjem. Britanski analitičar Džejkob Pol izneo je ove zaključke.

Poslednjih nekoliko godina Rusija razvija bespilotnu podvodnu letelicu Posejdon, koja predstavlja ozbiljnu opasnost za zapadne zemlje.

Džejkob Pol je skrenuo pažnju da se na ruskoj televiziji nedavno govorilo o posledicama upotrebe podvodnog drona i da zaključci koji su tamo izneti ne slute na dobro Velikoj Britaniji. Ovo prenosi Dejli Ekspres.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

„Dron Posejdon je sposoban da stvori džinovski talas radioaktivnosti od 500 metara koji može da pogodi Britaniju“, rekao je Džejkob Pol.

Pre nekoliko dana TV voditelj Dmitrij Kiselev je na ruskoj televiziji govorio o posledicama upotrebe Posejdona.

On je napomenuo da ako se uređaj koristi u blizini britanske obale, onda Ujedinjeno Kraljevstvo može biti prekriveno ogromnim radioaktivnim talasom, koji će potom zemlju pretvoriti u pustoš.

Autor Dejli ekspresa je naveo da, iako još nisu poznate tačne karakteristike novog ruskog oružja, po svemu sudeći, ono će zaista moći da nosi moćnu nuklearnu bojevu glavu.

Posejdon je podvodni dron koji će zahvaljujući svojoj nuklearnoj elektrani moći pod vodom da dostigne brzine veće od 100 km na sat i tako pređe velike udaljenosti.

Iako je njegova brzina manja od brzine balističkih interkontinentalnih projektila, ona će u

svakom slučaju biti dovoljna da pobegne od bilo kog od torpeda koja danas postoje.

Oružje koristi strogo tajni pogonski sistem i može da gađa ratne brodove, nosače aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu.

Bojeva glava drona trebalo bi da se sastoji od nuklearne bojeve glave, čije delovanje može izazvati cunami koji šalje džinovske talase na obalu neprijatelja.

Posejdon je takođe opremljen nuklearnim reaktorom, što oružju daje gotovo neograničen domet.

Jedan od nosača novog naoružanja Ruske Federacije biće strogo tajna podmornica Ratne mornarice Rusije „Belgorod“. Ogromna podmornica će moći da ukrca i do šest ovih bespilotnih vozila.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here