Home TEMA DANA MEDVEDEV IZNEO ŠOKANTAN SCENARIO: KORONA ĆE PROMENITI I SVET I DEMOKRATIJU- 5...

MEDVEDEV IZNEO ŠOKANTAN SCENARIO: KORONA ĆE PROMENITI I SVET I DEMOKRATIJU- 5 LJUDI ĆE ODLUČITI O SUDBINI PLANETE!

1403
0
SHARE

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je podsetio da je Rusija predložila da se ukinu sankcije svim državama, kako bi im se pomoglo u borbi protiv širenja zaraze virusom korona.

– To se nije ticalo nas. Sankcije, naravno, nikome ne pomažu, ali mi nismo govorili o sebi. Nekako smo naučili da živimo s ovim sankcijama, čak i da se razvijamo. Govorili smo o zemljama koje su priterane uza zid, mislim na Venecuelu, na Iran.

Kažu nam, međutim, da sankcije treba da ostanu na snazi. Šta to znači? Samo jedno: ‘Neka strada narod, jer ima loše rukovodioce. Zato im nećemo ukidati sankcije, a ljudima će biti kako bude’. Čini mi se da je to apsolutno amoralno, neodgovorno gledište. I od toga treba da se udaljimo – rekao je Medvedev.

Na pitanje da li Rusija, pomažući Italiji i drugim zemljama, očekuje, pored ostalog, ukidanje sankcija, Medvedev je odgovorio da Moskva ne računa ni na kakvo ublažavanje ograničavajućih mera.

– To je prosto smešno. Niko nikada nije govorio o tome, verujte mi, ni u kakvim razgovorima, ni na jednom nivou. Nisu postavljani nikakvi uslovi. To je humanitarna pomoć u najčistijem obliku.

A oni koji govore nešto drugo, prosto su nečasni, pokušavaju da dostignu svoje političke ciljeve, ili lažu bez ustezanja. To nam nije potrebno. Već smo se prilagodili životu u ovim uslovima. Ničeg dobrog u tome nema, ali nema ni tragedije – rekao je Medvedev.

Govoreći o pripremljenosti Rusije za pandemiju, Medvedev je istakao da je ruska medicina uvek podrazumevala prilično aktivno korišćenje bolničkih kapaciteta.

– Uzgred, mnogi su govorili da nam ne treba toliko, ali evo, gledajte u inostranstvu – čovek je operisan i posle tri dana već ga puštaju iz bolnice.

Govorili su i o tome da naš sistem nije savremen, pokušavali su da ga modernizuju, ali upravo takav zdravstveni sistem u ovom trenutku pomaže, jer daje mogućnost da se brzo otvori veliki broj infektivnih odeljenja, da se veliki broj bolničkih mesta prilagodi lečenju od virusa korona.

A veliki broj mesta znači da tamo ima više opreme, negde novije, negde starije, ali smo uvek imali respiratore u velikoj količini i sada povećavamo njihovu proizvodnju. U drugim zemljama nije tako – rekao je Medvedev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here