Home TEMA DANA „ILI ĆEMO IZGUBITI UKRAJINU ILI POČINJE TREĆI SVETSKI RAT“ „JEDAN SARMAT ZNAČI...

„ILI ĆEMO IZGUBITI UKRAJINU ILI POČINJE TREĆI SVETSKI RAT“ „JEDAN SARMAT ZNAČI MINUS VELIKA BRITANIJA“- NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI SPREMAJU LJUDE NA NAJCRNJE

364
0
SHARE

Dmitrij Rogozin, čelnik svemirske agencije Roskozmos, rekao je da će napraviti 46 takvih projektila, a prvi će biti raspoređeni u drugom delu godine u Krasnojarskom kraju u Sibiru, oko 3000 kilometara istočno od Moskve.

– Sve ide po planu -poručio je Rogozin.

„Munjeviti udar“

A sve to je propraćeno pretnjom samog Putina, koji je obećao “munjevit odgovor” na direktnu intervenciju bilo koje zemlje u ukrajinskom konfliktu.

– Ako neko spolja namerava da se umeša u situaciju u Ukrajini moraju da znaju da to predstavlja neprihvatljivu stratešku pretnju Rusiji. Moraju da znaju da će naš odgovor na protivudar biti munjevit – upozorio je Putin tokom sastanka sa zakonodavcima u Sankt Peterburgu, i istakao da će Moskva u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

– Imamo svo oružje koje trebamo za ovo. Niko drugi ne može da se hvalisa tim oružjem, a mi nećemo da se hvalisamo njime. Ali ćemo ga upotrebiti – poručio je.

Putin nije direktno pomenuo nuklearke, ali deluje da su njegovi komentari jasna referenca na novi projektil “sarmat”. Slične pretnje izneo je i kad je objavio početak svoje “specijalne vojne operacije” u februaru, kad je rekao da će se bilo koja zemlja koja pokuša da se umeša u konflikt u Ukrajini snositi posledice “neviđene u svojoj istoriji”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here