Home TEMA DANA „ILI ĆEMO IZGUBITI UKRAJINU ILI POČINJE TREĆI SVETSKI RAT“ „JEDAN SARMAT ZNAČI...

„ILI ĆEMO IZGUBITI UKRAJINU ILI POČINJE TREĆI SVETSKI RAT“ „JEDAN SARMAT ZNAČI MINUS VELIKA BRITANIJA“- NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI SPREMAJU LJUDE NA NAJCRNJE

517
0
SHARE

Ruski predsednik Vladimir Putin će pokrenuti sveopšti nuklearni rat protiv Zapada pre nego da prihvati poraz u Ukrajini, objavila je ruska propaganda u poslednjoj u nizu opasnih pretnji iz Moskve.

Margarita Simonjan, urednica državnog emitera RT i jedna od najistaknutijih zagovornika Kremlja, izjavila je u sredu uveče na televiziji da je ideja da Putin pritisne “crveno dugme” verovatnija od ideje da će dozvoliti da Rusija izgubi rat, preneo je “Dejli mejl”.

– Ili ćemo izgubiti u Ukrajini ili počinje Treći svetski rat. Mislim da je Treći svetski rat realističniji, poznavajući nas, poznavajući naše lidere… Najneverovatniji ishod, da će se

sve ovo okončati nuklearnim udarom, meni deluje verovatnijim od drugih tokova dešavanja. S jedne strane sam užasnuta time, ali sa druge to je ono što jeste. Otići ćemo u raj, dok će oni prosto odapeti… Svi ćemo umreti jednog dana – rekla je Simonjan.

Njeno smireno zamišljanje nuklearnog holokausta poslednje je u nizu pretnji izdatih sa vrhovnih nivoa ruske države, nakon što su kolega Simonjanove Vladimir Solovjov, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i sam Putin zapretili u poslednjih 48 sati.

Dok su Sjedinjene Države i Velika Britanija odbacile takvu retoriku kao razmetanje, sve veća učestalost takvih pretnji pod ruku sa neuspesima ruske vojske povećaće zabrinutosti da je sada sukob u stilu Hladnog rata realna mogućnost pre nego što se rat u Ukrajini završi.

Pretnje nakon uspešnog raketnog testa

“Dejli mejl” ukazuje da je do toga došlo nakon što je Rusija prošle nedelje uspešno testirala svoj poslednji nuklearni projektil “sarmat 2”, pokazujući da može da pogodi metu bilo gde na planeti, i da ga ne može zaustaviti nijedna trenutna protivvazdušna odbrana. Sarmat, ili “sotona 2” kako ju je nazvao Zapad, može da nosi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca, i da gađa ciljeve udaljene hiljade kilometara u Sjedinjenim Državama ili Evropi.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Lavrov je bio prvi koji je izneo nuklearne pretnje na državnoj televiziji u utorak.

– Postoji realna opasnost od početka trećeg svetskog rata – izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je ukazao da međunarodna zajednica ne bi trebalo da potceni značajnu opasnost od nuklearnog sukoba i naglasio da to što NATO snabdeva oružjem Ukrajinu u suštini znači da je zapadna alijansa posredno u ratu s Rusijom, kako je preneo Rojters. Lavrov je takođe ocenio da su tenzije između Istoka i Zapada danas gore nekog tokom Kubanske krize u jeku Hladnog rata, jer “sada nema kanala komunikacije sa SAD i niko ne pokušava da ga stvori”.

„Jedan sarmat znači minus Velika Britanija“

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Nakon ovog usledili su komentari Solovjeva, poznatog i kao “Putinov trbuhozborac”, koji je zapretio Britaniji zbog “bezobrazne” podrške Ukrajini.

– Ispada da jedan „sarmat“ znači minus jedna Velika Britanija – rekao je Solovjov u razgovoru sa šefom Ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrijom Rogozinom o novoj, moćnoj interkontinentalnoj balističkoj raketi RS-28 “sarmat”.

Solovjov je dodao da je Britanija postala “izuzetno gruba” – misleći na otvorenu podršku Ukrajini od početka invazije 24. februara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here