Home TEMA DANA HAZIN: U Nemačkoj je veoma loše- razmere ekonomske katastrofe u EU su...

HAZIN: U Nemačkoj je veoma loše- razmere ekonomske katastrofe u EU su do sada nezapamćene!

516
0
SHARE

U pokušaju da „kazni” Rusku Federaciju zbog njene odluke da sprovede specijalnu operaciju denacifikacije Ukrajine, Evropa se suočila sa opasnim posledicama takvih mera.

Ovo je saopštio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin, nakon analize situacije na međunarodnoj sceni.

Hazin je detaljno govorio o tome sa čime se Brisel suočio pokušavajući da izvrši pritisak na Rusiju, a govorio je i o razmerama ekonomske katastrofe u EU.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Mihail Hazin je skrenuo pažnju na činjenicu da privrede zemalja Evropske unije doživljavaju ozbiljne poteškoće u kontekstu situacije na međunarodnoj sceni.

Kurs evropske valute prema američkom dolaru dostigao je donji prag, a investitori odbijaju da ulože svoju ušteđevinu u finansijske projekte u Briselu.

Prema mišljenju ekonomiste, Evropa se, pokušavajući da izvrši ekonomski pritisak na

Rusiju, suočila sa opasnom industrijskom inflacijom koja je već dostigla 30%.

Evropska unija doživljava oštar ekonomski pad jer Brisel ne preduzima nikakve mere da stabilizuje trenutnu situaciju.

„Sudeći po makroekonomskim podacima, u Evropskoj uniji je ekonomska katastrofa. Industrijska inflacija je već oko 30%, a u nekim zemljama i više. Generalno, sve počinje da se ruši. Dolazi do potpunog opadanja. Razmere ovog pada danas su već oko 10% BDP-a godišnje“, objasnio je Hazin.

Ekspert je skrenuo pažnju i na činjenicu da razmere ekonomske katastrofe u Evropskoj uniji zavise od blagostanja i finansijskog učinka svih zemalja.

Međutim, ozbiljni problemi se primećuju čak i u Nemačkoj i Francuskoj. To ukazuje da je malo verovatno da će Brisel popraviti situaciju u bliskoj budućnosti.

„Podaci iz poslednjih nekoliko nedelja pokazuju da su stvari veoma loše i u Nemačkoj. Iz tog razloga, mislim da će EU do jeseni imati veoma ozbiljne političke probleme“, zaključio je Hazin.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here