Home AKTUELNO DVOSTRUKA IGRA POLJSKE: “Gasprom” otkrio od koga Varšava kupuje ruski gas

DVOSTRUKA IGRA POLJSKE: “Gasprom” otkrio od koga Varšava kupuje ruski gas

344
0
SHARE

Gasprom je otkrio virtuelno preokretanje gasa Poljskoj iz Italije i Francuske. Nemačka je 2. maja zaustavila fizički revers plavog goriva.

Poljska puni svoja skladišta gasa virtuelnim povratom goriva iz Italije i Francuske. Ovo je saopštio zvanični predstavnik „Gasproma“ Sergej Kuprijanov na Telegram kanalu kompanije.

Prema njegovim rečima, Nemačka je 2. maja zaustavila fizički revers plavog goriva iz Rusije kroz gasovod Jamal – Evropa. Međutim, odmah nakon toga iz Italije i Francuske se nastao virtuelni revers.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Poljska, između ostalog, koristi ovaj gas za ubrizgavanje u svoja podzemna skladišta. Istovremeno, postrojenja PGS u Evropi sada su popunjena u proseku za 34%, a PGS u Poljskoj – za 80%.

Dodaje se da su istovremeno sa startom virtuelnog reversa za 43 odsto povećane prijave evropskih potrošača za snabdevanje ruskog gasa u tranzitu kroz Ukrajinu.

Podsetimo, Rusija je 27. aprila prekinula direktne isporuke gasa Poljskoj zbog odbijanja zemlje da plati gorivo u rubljama. Sada je Varšava prinuđena da kupuje ruski gas  od drugih evropskih zemalja, gde su još uvek dostupni energenti iz Rusije.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here