Home TEMA DANA CRNE VESTI UPRAVO SU STIGLE IZ NEMAČKE! IZDATO DRAMATIČNO UPOZORENJE: ČEKAJU NAS...

CRNE VESTI UPRAVO SU STIGLE IZ NEMAČKE! IZDATO DRAMATIČNO UPOZORENJE: ČEKAJU NAS STRAHOVITE POSLEDICE

652
0
SHARE

U Nemačkoj je danas zabeležen rekordan broj novozaraženih korona virusom, a taj broj prešao je 10.000 prvi put od početka epidemije.

Kako je saopštio Institut za zarazne bolesti Robert Koh, u poslednja 24 sata potvrđeno je 11.287 novih slučajeva, a preminulo je 30 osoba.

Ukupan broj zaraženih porastao je na 392.049, a preminulo je ukupno 9.905 osoba, prenosi Rojters.

Iako je stopa zaražavanja u Nemačkoj niža nego u većem delu Evrope, broj novozaraženih počeo je ubrzano da raste sa dolaskom hladnijeg vremena, a zvaničnici najavljuju oštrije mere ako se taj trend nastavi.

Ministar zdravlja Jens Špan juče je saopštio da je pozitivan na koronavirus.

Virolozi: Moguće strahovite posledice

Društvo za virologiju Nemačke upozorilo je juče na strahovite posledice nekontrolisanog širenja korona virusa tokom predstojeće zime u toj zemlji.

Oni su pozvali na naučno osnovano delovanje protiv pandemije korona virusa.

„Zbog eksplozivne dinamike infekcije, koju uočavamo širom Evrope, postoji strepnja da od neke određene tačke dođe do gubitka kontrole nad zarazom“, navode virolozi.

Oni su žestoko protiv strategije prirodnog prokužavanja stanovništva sa ciljem sticanja imuniteta krda, jer bi, kako upozoravaju, to dovelo do preopterećenja zdravstvenih sistema.

U Nemačkoj, kažu, zdravstveni sistem, bio bi preopterećen, zbog nedostatka osoblja na intenzivnoj nezi, već kod manje od 20.000 novozaraženih dnevno.

Virolozi ističu da bi nekontrolisano širenje zaraze vodilo do eskalirajućeg broja smrtnih slučajeva, jer i pored stroge izolacije penzionera postoje dalje rizične grupe.

Takođe navode da još nije dokazano koliko dugo traje imunitet stečen posle infekcije, te dodaju da je sve jasnije da kod asimptomatičnih slučajeva, kao što je to ponajviše kod mladih, ne postoji stabilni imunitet.

500 miliona evra za ventilaciju

Juče je objavljeno da će nemačka vlada investirati 500 miliona evra u poboljšanje sistema ventilacije u javnim zgradama kako bi sprečila širenje korona virusa.

Bespovratna sredstva dodeljivaće se za poboljšanje cirkulacije vazduha u javnim kancelarijama, muzejima, pozorištima, fakultetima i školama, ali privatne firme još ne mogu da se prijave za takvu vrstu podrške.

Glavni cilj je da se unaprede postojeći sistemi klimatizacije, a da se ne instaliraju novi, što košta više.

Za svaku nadogradnju moguće je primiti maksimalno 100.000 evra. Finansiranje je dostupno i za senzore ugljen-dioksida koji pokazuju kad je vazduh u prostoriji nezdravo ustajao, prenosi Seebiz.

Vlada želi da se u škole u kojima nema centralnih klimatizacionih sistema uvedu bar mobilni prečišćivači vazduha, ali dosta toga će zavisiti od toga da li prostorije mogu da se provetre otvaranjem prozora.

Preporuka nemačke vlade je otvaranje prozora na bar pet minuta svakih sat vremena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here