Home TEMA DANA BERLIN SE SPREMA ZA VELIKI RAT! NEMCI NOSE U SKLONIŠTA PRVU POMOĆ,...

BERLIN SE SPREMA ZA VELIKI RAT! NEMCI NOSE U SKLONIŠTA PRVU POMOĆ, LEKOVE, VODU, HRANU- PANIKA I U DRUGIM DRŽAVAMA EVROPE!

935
0
SHARE

– Sve cene hrane više su u proseku za 8,5 odsto, i to za samo sedam dana. Stao je uvoz jestivog ulja, i to za 60 odsto, ono nama stiže iz Rusije i Ukrajine, a sada je jako otežano snabdevanje, pa je dozvoljeno kupiti samo po četiri litra. Italija takođe ima veliki problem sa kukuruzom, jer nema zalihe.

Drastično je poskupelo i gorivo, koje sada košta 2,45 evra po litru, dok su struja i gas

skuplji za oko 50 odsto. Zbog toga postoji mogućnost štrajka kamiondžija i taksista, pošto su troškovi ogromni. Država za sada samo razmatra da ukine takse koje se plaćaju preko računa, kako bi građane makar malo rasteretila visokih cena – objašnjava Sonja Igrutinović.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Štrajkovi prevoznika

Problemi se nižu i u Hrvatskoj, gde konstantan rast cena goriva počinje da pravi i probleme sa autobuskim prevozom.

Autobuski prevoz više neće moći normalno da funkcioniše bez pomoći vlade, upozoravaju iz udruženja javnih prevoznika. To će pogotovo biti problem u ruralnim krajevima, gde su autobusi jedini prevoz do škole, posla, lekara ili prodavnice.

– Moglo bi se dogoditi da u Hrvatskoj prevoz nestane zato što više nemamo pomoć za radna mesta, a i gorivo je sad otišlo do neslućenih razmera – kazao je predsednik Koordinacije linijskih prevoznika Hrvoje Meštrović.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Zato od vlade traže pristup gorivu bez ograničenja, uvođenje posebnih cena dizela za prevoznike i nastavak mera za očuvanje radnih mesta. Najavljuje se i generalni štrajk. Da sve bude gore, od danas se očekuje novo poskupljenje goriva. Kako se spekuliše u javnosti, gorivo će poskupeti za 20 centi, pa će benzin umesto sadašnjih 1,62 koštati 1,82 evra, dok će dizel otići na oko 1,86 evra.

U BiH strašna poskupljenja

Cene goriva i osnovnih životnih namirnica svakodnevno skaču i u Bosni i Hercegovini. Tako je u jednom sarajevskom marketu zabeležena cena litra ulja od neverovatnih 4,8 konvertibilnih maraka (2,45 evra).

Očekuje se da će rat Rusije i Ukrajine izazvati rekordna povećanja cene proizvoda na bazi brašna, kao što su hleb, testenina i keks.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here