Home TEMA DANA ANALITIČARI OTKRILI STVARNI RAZLOG ZAŠTO JE PUTIN OTKAZAO DOLAZAK U SRBIJU

ANALITIČARI OTKRILI STVARNI RAZLOG ZAŠTO JE PUTIN OTKAZAO DOLAZAK U SRBIJU

401
0
SHARE

Onda je vlast u Srbiji potrčala u suret događajima. Ne znam da li Putinova poseta ima veze sa korona virusom ili što se mesec dana kasni sa završetkom radova oko Hrama.

A uveren sam da je problematično i to što je srpska delegacija u Vašington otišla, a o tome nije obavestila Rusiju i tamo potpisla stvari koje se kose sa ruskim interesima i strategijom za Kosovo- rekao  je Milivojević.

On je naveo da ni u rasporedu putovanja i poseta, zapadnog Balkana, ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova za sada “nema Beograd, a ima Banja Luke“.

– Ne isključujem da možda Beograd dopišu negde usput, ali ga za sada nema. I to ne čudi s obzirom da je glavni ruski igrač Ivica Dačić, a da njegovi partneri iz dosadašnje vlasti sa njim brišu pod. To Rusima nije prijatno. Uz sve loše što je Dačić uradio, ipak, se mora priznati da su njegova povlačenja priznanja nezavinosti Kosova bila uspeh- rekao je Milivojević.

On je ocenio da se “Rusima ne dolazi u Srbiju ni zbog formiranja vlade“.

– Neće da dozvole da se čeka da prođe Putinova poseta, pa da formiraju vladu u koju će da ubace zapadne igrače, a gde će ruski igrači da izvise. Rusi su nekoliko puta slagani za diplomatski status koji su zatražili za Humanitarni centar u Nišu. Izvesno je da srpske vlasti to nisu smele da omoguće Rusima zbog pritiska Brisela i Vašingtona. To što Rusi to nisu kometarisali, ne znači da zbog toga nisu ljuti“, zaključio je Milivojević.

(Glas javnosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here