Home AKTUELNO UDARNO! POČELI PROTESTI NA ULICAMA- POBUNA U SNS ZBOG ODLUKE O OBAVEZNOM...

UDARNO! POČELI PROTESTI NA ULICAMA- POBUNA U SNS ZBOG ODLUKE O OBAVEZNOM NOŠENJU MASKI NA OTVORENOM

992
0
SHARE

Dosta bre! Prihvatam, mada nevoljno, da masku nosim u zatvorenom prostoru, ali na otvorenom živ neću da to nosim. Ej, manite se ljudi.

Ne želim da živim u paranoji kako će me korona strefiti gde god da se okrenem. Znači, prihvatam svaku racionalnu meru i koja ima smisla, ali da nosim pod prinudom masku na otvorenom i još da me neko kažnjava za to, e to neću.

I neću za to da glasam ako se predloži – napisao je na svom Fejsbuku poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović. Međutim, ubrzo je ovu objavu i sklonio.

Đukanović je priznao svojim pratiocima da ga davno ništa nije iznerviralo kao pomenuta odluka, upozoravajući na to da će se usprotiviti.

Da budem iskren, odavno me ništa nije iznerviralo koliko krajnje besmislena odluka Kriznog štaba da maske moramo da nosimo i na otvorenom, pa još i da kaznu platim ako je ne nosim. Nisma stručnjak iz oblasti medicine, čitam svačije stručno mišljenje i više mi je ubedljivo da sama maska kao zaštita i nije toliko efikasna, ali ne bih u to da ulazim.

Prihvatam, mada nevoljno, da masku nosim u zatvorenom prostoru, ali na otvorenom živ neću da to nosim. Dodatno, ako se zaista neko drzne da pošalje izmene i dopune zakona o prekršajima u Skupštinu u kojima će se predvideti kažnjavanje ljudi zbog nenošenja maski na otvorenom lično ću se tome sprotiviti i glasaću protiv – istakao je.

Đukanović je rekao i ono što misli većina: da život zbog korone ne sme da stane.

– Za sve ovo vreme koliko traje pandemija mi od struke nismo čuli kako se korona leči. Znači, da uprostimo, LEKA NEMA! Jedino što čujemo je cilj da se spreči širenje virusa i to razumem, ali izvinite, ukoliko leka ne bude bilo recimo 20 godina da li zaista neko misli da bi trebalo 20 godina da nosimo maske, da se ne družimo, da ne radi privreda, da ne idemo u školu, pozorište, fakultet, utakmicu??? Ej, manite se ljudi. Ne želim da živim u paranoji kako će me korona strefiti gde god da se okrenem. Razumem zabrinutost, razumem i određene preventivne meere, ali ne možete čovečanstvu život da uskratite.

Međutim, čini se da je Đukanović jednom rukom hteo da ubije dve muve. Pored protivljenja odluci Kriznog štaba, izgleda da je ostavio prostora za relativizaciju broja preminulih od koronavirusa, budući da podseća da ima i onih koji su preminuli i od drugih bolesti.

– Nivo smrtnosti od korone nam ukazuje da bi trebalo da se pripazimo, ali ne i da živimo u konstantnom strahu i paranoji, a čini mi se da čitavo čovečanstvo ide ka tome.

Ispada da ove godine niko nije umro od raka, srčanog udara, šloga ili bilo koje druge bolesti, već da se samo umire od korone – naveo je.

Đukanović u svom zaključku kaže da ova mera nije racionalna i ponavlja da je ne bi glasao.

– Znači, prihvatam svaku racionalnu meru i koja ima smisla, ali da nosim pod prinudom masku na otvorenom i još da me neko kažnjava za to, e to neću. I neću za to da glasam ako se predloži.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here