Home POGLEDI UKRAO 200.000 DOLARA, ISKOČIO IZ AVIONA I NESTAO: NAJMISTERIOZNIJ SLUČAJ U AMERIČKOJ...

UKRAO 200.000 DOLARA, ISKOČIO IZ AVIONA I NESTAO: NAJMISTERIOZNIJ SLUČAJ U AMERIČKOJ ISTORIJI DOBIO NOVI OBRT (VIDEO)

332
0
SHARE

– Nema sumnje da je Kuperovo, zbog toga što pominje da nije ostavio otiske u avionu. U avionu je pronađeno 11 delimičnih otisaka, ali nijedan vredan – naveo je on.

FBI je prošle godine zatvorio istragu bez identifikacije otmičara ili isključivanja mogućnosti da je možda poginuo nakon skoka s padobranom. Zvaničnici FBI su rekli da su razmatrali 800 osumnjičenih.

FBI nikada nije ustanovio autentičnost pisma poslatog u četiri novinske kuće, niti četiri druga pisma koja se takođe pripisuju otmičaru. Ta pisma su poslata nekoliko dana nakon otmice.

Agenti FBI su najveći trag imali 1980, kad je dečak šetajući pored reke Kolumbija u Vašingtonu našao bunt novčanica od 20 dolara, čiji su se serijski brojevi poklapali sa brojevima novca datog otmičaru.

“Moj život je bio pun mržnje, nemira, gladi i još više mržnje; ovo je delovalo kao najbrži i najprofitabilniji način da postignem unutrašnji mir. Ne krivim ljude što me mrze zbog onog što sam uradio niti krivim bilo koga ko želi da budem uhvaćen i kažnjen, iako se to nikada neće dogoditi”, naveo je Kuper.

Otmičar je istakao u pismu da ga neće uhvatiti jer on nije hvalisavac, nije ostavio otiske i nosio je tupe i šminku.

“Mogu dodati ili oduzeti nešto stotinu puta, opet neće imati tačan opis”, naveo je on, dodajući da nije “psihotični ubica” i da nikada nije kažnjen ni za brzu vožnju.

Agenti su upoznali tadašnjeg direktora FBI Edgara Huvera sa svojom istragom o pismu, navodi se u dokumentima koje je FBI predao Kolbertu zajedno sa pismom.

 “Terenska kancelarija Vašingtona je sve uradila da očuva pismo i kovertu radi latentnih otisaka prstiju. Međutim, nepoznati broj ljudi u Vašington postu je dodirivao i jedno i drugo pre nego što je došlo u naš posed”, navodi se u saopštenju FBI.

Takođe se ističe da agenti ne mogu da shvate šta znači broj “717171684” spram imena “Vašington post” u donjem levom uglu pisma.

FBI je od januara objavio više od 3.000 dokumenata, koje proučavaju Kolbert i njegov dobrovoljni tim od 40 bivših policijskih zvaničnika. Federalni istražni biro je naveo da ima više od 71.000 dokumenata koji se odnose na Kolbertovu tužbu.

Kolbert i njegov tim veruju da je D.B. Kuper čovek čije je ime Robert Rekstrou, koji je upravljao helikopterima tokom rata u Vijetnamu a sada ima 73 godine i živi u području San Dijega, preneo je “Foks njuz”.

Rekstrou je u martu pisao sudiji koji je nadležan u slučaju Kolbertove tužbe, tvrdeći da on nije D.B. Kuper. On je takođe optužio Kolberta da mu uništava život. Rekstrou je u julu ponovo poslao pismo sudu, još jednom navodeći da on nije tajanstveni otmičar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here