Home POGLEDI TAJNA BIBLIJSKOG KODA: SVETO PISMO JE VISOKOTEHNOLOŠKI KOMPJUTERSKI PROGRAM VANZEMALJSKOG POREKLA (VIDEO)

TAJNA BIBLIJSKOG KODA: SVETO PISMO JE VISOKOTEHNOLOŠKI KOMPJUTERSKI PROGRAM VANZEMALJSKOG POREKLA (VIDEO)

282
0
SHARE

 

Ripsovo specijalno područje je takozvana grupna teorija, matematički element moderne fizikalne teorije.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Šifra Biblije je kompjuterski program! – objašnjava izraelski naučnik.

Zajedno sa dvojicom izraelskih kolega, fizičarom Doronom Witztumom i Joavom Rosenbergom sa jerusalimskih Visokih tehnoloških skola – Rips je tekst Biblije podvrgnuo jednom programu za dešifriranje. Posao je trajao sve do 1994. godine kada su u

poznatom naučnom časopisu ‘Statistical Science’ objavili svoja iznenadujuća saznanja pod naslovom ‘Konstante slova u Knjizi’.

Elijahu Rips

Oni su prvo izabrali 300 hebrejskih pojmova koji imaju slična značenja, kasnije su tome dodali imena, dane rođenja i smrti 66 najpoznatijih Jevreja koji su živeli izmedu IX i XIX veka. Tada su sve to skupa tretirali kao jednu celinu, jedan tekst, bez praznog prostora izmedu reči i znakova. Tada su u tom tekstu, u kome je bilo jedan do drugog 304.805 znaka, potražili prethodno izabrana imena.

Računar je počeo kombinirati slova tako što je kombinirao prvi sa drugim, pa sa trećim… sa hiljaditim itd. Onda je kobinirao to isto samo sa početnim drugim slovom. Na kraju je tako prošao sva slova.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Upozorenje za Rabina je bila kombinacija slova ređanih – svako četvrto, dvanaesto ili petnaesto slovo teksta. Ako pri čitanju znakova preskačemo određeni broj slova, dobivamo čitak tekst. Reci kao: ‘Rabin’, ‘Amir’, ‘Tel Aviv’ i godina ubistva. Popreko preko Rabinovog imena mogu se naći reči: ‘Ubica koji želi ubiti’.

Da li je to sve samo slučaj?!…

 

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE

Izraelski matematičar je objavio svoje iskustvo u vezi sa Zalivskim ratom.

– Računaru smo dali zadatak da nađe ime – Saddam Hussein. To smo učinili pošto smo se uverili da je kombinacija slova koji daju traženi pojam povezana nekom matematičkom logikom. U području koje je ukazivalo na zalivski rat našli su se pojmovi kao: ‘Scuds’, ‘ruske rakete’ kao i datum početka rata i ime ‘Hussein’.

Za Majkla Drosnina to je bio neoborivi dokaz za postojanje ove šifre: sve reči tvore neku vrstu ukrštenice. Tako se može ispitati da li se reči međusobno povezanog značenja nalaze jedna blizu druge. Tako se uz pojem ‘Bill Clinton’ nalaze pojmovi ‘Predsednik’, kod

‘Sletanje na Mesec’ nalaze se pojmovi ‘Svemirski brod’, ‘Apollo 11’, kod reči ‘Hitler’, nalazi se reč ‘Naci’, kod ‘Kennedy’, reč ‘Dallas’… Zar to može biti puki slučaj?!…

Da će jedan renomirani stručni časopis objaviti ovakve tvrdnje nisu se ni sami autori nadali. Robert Kass, koji je 1994. godine bio izdavač ‘Statistical Science’, kaže da su čitaoci u početku bili skeptični što je normalna reakcija.

– Mislim da niko u to vreme ovu fantastičnu teoriju nije prihvatao kao nešto ozbiljno – navodi šef Odelenja za statistiku američkog univerziteta Carnegie Mellon u Pittsburghu. – Svi su mislili da tu postoji neka caka, ali nisu znali koja i kako je otkriti…

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

A da bi se uverio da kod Biblije uistinu postoji, Rips je novostvorenom programu podvrgnuo još neke tekstove, na primer, prevod Tolstojevog ‘Rata i mira’. Ali, tražena su se imena, podaci i datumi mogli naći jedino u Bibliji i to, kako navodi, u šifriranom obliku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here