Home POGLEDI RUSKI ZATVOR CRNI DELFIN JE PAKAO NA ZEMLJI: U NJEMU ROBIJAJU KANIBALI,...

RUSKI ZATVOR CRNI DELFIN JE PAKAO NA ZEMLJI: U NJEMU ROBIJAJU KANIBALI, A ISPOVEST JEDNOG OD NJIH LEDI KRV U ŽILAMA (VIDEO)

2063
0
SHARE

Ruski zatvori su notorni po svojoj korupciji, ali neki zatvori su ipak strogi. Uzmimo za primer zatvor Crni delfin, smešten u bespućima srednjeazijske stepe nedaleko od granice Rusije i Kazahstana. Oko 900 čuvara pazi na nekih 700 zatvorenika 24 sata dnevno kako niko ne bi pobegli.

Obično je više zatvorenika nego čuvara, ali u Crnom delfinu čuvaju neke od najgorih zločinaca Rusije. Jedan od njih je i Vladimir Nikolajev, osuđen 1997. godine zbog dvostrukog ubistva i kanibalizma.

Uhapšen je negde u zimu 1996. godine, a policija je pronašla tiganj sa ostacima ljudskog mesa. Na njegovom balkonu, u snegu, držao je delove tela koje je planirao da pojede kasnije.

– Dolazio sam kući sa zabave malo pripit. Kod vrata zgrade je stajao neki tip i tražio mi upaljač. Malo smo se svađali i on me udario. Ja sam mu uzvratio on je umro. Šta je trebalo da uradim? Uvukao sam ga u kupatilo gde sam mu skinuo odeću i počeo sam da ga komadam – prenosi express.hr.

– Odsekao sam mu glavu, ruke i noge, kad mi je nešto palo na pamet pa sam odlučio da probam njegovo meso. Odrezao sam komad mesa sa bedra i skuvao, ali mi se nije svidelo. Narezao sam meso na manje komade i prepržio u tiganju. Dao sam meso jednom prijatelju koji ga je dao ženi. Ona je nešto kuvala sa time pa su oni i deca imali ručak. Rekao sam im da je to meso kengura. Šta oni znaju kakvo je to meso, Rusija nema kengure – ispričao je kasnije Nikolajev.

Njegovi cimeri u zatvoru nisu ništa bolji i Business Insider napominje da su ukupno oduzeli oko 3.500 života, što znači da je, u proseku, svaki zatvorenik ubio pet osoba. Zatvorenici su pod 24-satnim video nadzorom, a ćelije su im smeštene iza čeličnih vrata.

Zatvorenici žive u svojevrsnim ćelijama unutar ćelija, a po dvojica zatvorenika dele jednu ćeliju veličine oko četiri i po kvadratna metata. Stotine čuvara je potrebno kako bi održavali stalnu kontrolu nad zatvorenicima i kako bi mogli svakih 15 minuta da provere šta rade.

Jednom kad zatvorenik izađe iz ćelije mora da hoda oborene glave i veruje se da je to još jedna od posebnosti Crrnog delfina. Zatvorenici moraju da imaju povez preko očiju kada idu napolje, a sve kako ne bi mogli da uapmte razmeštaj zgrada po zatvoru što bi im olakšalo beg, prenosi express.hr.

Smeju da vežbaju,odnosno smeju da hodaju po jednoj posebnoj ćeliji. To znači da zatvorenici nemaju bilo kakvu slobodu kretanja izvan svoje ćelije i prostorije za vežbanje.

Čuvari, dok su zatvorenici u šetnji, proveravaju svaku ćeliju kako bi otkrili bilo kakve zabranjene predmete.

Ne postoji čak ni restoran u Crnom delfinu već zatvorenici dobijaju hranu u svoje ćelije. Najčešće je to obična supa i malo hleba. Nijedan zatvorenik nije pobegao iz ovog zatvora.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here