Home TEMA DANA UDARNA VEST: LUKAŠENKO POSLE RAZGOVORA SA PUTINOM- RUSKA VOJSKA ULAZI U BELORUSIJU

UDARNA VEST: LUKAŠENKO POSLE RAZGOVORA SA PUTINOM- RUSKA VOJSKA ULAZI U BELORUSIJU

1955
0
SHARE

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

„Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB.

Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasiniran koliko je on upućen u to šta se događa“, rekao je on.

„Dogovorio sam se sa Putinom da pri prvoj našoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije“, dodao je.

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o „zabadanju noža u leđa vlasti“.

„Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa?“, upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju ni ne treba više da rade u fabrikama.

„Pazite, imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Tim ljudima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama“, zaključio je.

Šta će se tek desiti?

Lukašenkovo koketiranje sa Zapadom je definitivno gotovo. Shvatio je da oni sa kojima je pregovarao u jednoj ruci drže obećanje a u drugoj nešto suprotno.

Belorusija je strateški važna za Rusiju i ukoliko bi se ostvarilo ujedinjenje ove dve države Rusiji bi cela Evropa bila kao na dlanu.

Više od decenije vodili su se pregovori u tom pravcu ali se Lukašenku nije gubila stolica vrhovnog vođe. U ovoj novoj situaciji ukoliko Belorusija uđe u Rusku federaciju biće mu dovoljno i to što će dobiti, bolje neka fotelja nego nikakva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here