Home MAGAZIN SZS PRED RASPADOM- JEREMIĆ PRVI NAPUŠTA KOALICIJU..

SZS PRED RASPADOM- JEREMIĆ PRVI NAPUŠTA KOALICIJU..

610
0
SHARE

Inače, sukob na relaciji Jeremić – Đilas nije tajna, kao ni to da u poslednjim nedeljama pred izbore koje je Savez bojkotovao gotovo da nisu kontaktirali.

Sve je počelo kada su neki članovi NS davali izjave koje nisu bile po ukusu Đilasa. Nakon što ih je u Vajber grupama grubo kritikovao, Jeremić mu je to zamerio. Takođe, kako je „Blic“ krajem aprila pisao, Đilas i Jeremić su ušli u sukob oko načina komunikacije

opozicije sa međunarodnom zajednicom. Dok je Jeremić insistirao na tome da nije dobro da se javnost obaveštava o pismima koja opozicija šalje međunarodnoj zajednici, Đilas je smatrao suprotno.

Kažu da je bojkot ispunio svrhu

Nakon prošlonedeljnih izbora, Savez za Srbiju saopštio je da je bojkot uspeo. Dragan Đilas je nakon zatvaranja birališta rekao da, prema poslednjim podacima i projekcijama kojim raspolažu, izlaznost birača u Srbiji nije premašila 42 odsto, a u Beogradu 36.

– Bojkot je time ispunio smisao. Mi smo dobijali informacije o pretnjama, ‘bugarskom vozu’, pojedincima koji su glasali više puta… Sve to je zvanično zabeleženo na više od pet odsto birališta. U poslednja tri sata nastupila je otimačina, kada je režim upao u paniku, pa je beležen rast od pet odsto na sat, uz potpuno prazna biračka mesta – rekao je Đilas.

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here