Home MAGAZIN SZS PRED RASPADOM- JEREMIĆ PRVI NAPUŠTA KOALICIJU..

SZS PRED RASPADOM- JEREMIĆ PRVI NAPUŠTA KOALICIJU..

968
0
SHARE

Informacije o rasformiranju Saveza za Srbiju sve su češće. Umesto objašnjenja kako će SzS ubuduće funkcionisati, lideri SzS za sve krive medije.

„Blic“ je prošle nedelje objavio informaciju da je Narodna stranka na korak od napuštanja Saveza za Srbiju. Na sednici Predsedništva te stranke Vuk Jeremić je sa saradnicima razgovarao budućnosti u SzS, kao i kako da na elegantan način okonča članstvo svoje stranke u Savezu.

Pre dve večeri na sajtu „Danasa“ pojavilo se tekst pod naslovom „Savez za Srbiju više ne postoji“. Kako se navodi, predlog da se SzS rasformira dali su lideri SSP Dragan Đilas i Narodne stranke Vuk Jeremić, uz obrazloženje da su kao organizacija dosegli maksimum i da je vreme da svako nastavi svojim putem.

Ova informacija proširila se brzinom svetlosti društvenim mrežama, a vrlo brzo usledio je i demanti glavnih aktera.

Najpre se na Tviteru oglasio Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, koji je napisao da informacija o tome da SzS više ne postoji nije istinita i da takva odluka nije doneta.

A potom je reagovao i Dragan Đilas, koji je osuo paljbu po „Danasu“.

– Pustili ste vest o gašenju Saveza za Srbiju i naveli ste da je to urađeno na moj predlog. Ni jedna ni druga tvrdnja apsolutno ne odgovaraju istini – tvitnuo je Đilas.

On je istakao da je od prvog dana povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da smatra da je to danas potrebnije nego ikada pre.

– U skladu sa tim, predložio sam na sastanku da članice Saveza, zajedno a drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, formiraju Srpsku opoziciju. Ideja je dobila podršku članica SzS i dogovorili smo se da je iznesemo pred članice tzv. bojkot opozicije na sastanku zakazanom za sredu – naveo je on i tako svesno ili ne potvrdio da je u planu da SzS prestane da postoji, a da se formira neka druga organizacija pod drugim imenom – Srpska opozicija.

Na sastanku predsedništva Narodne stranke održanom prošle nedelje takođe je bilo reči o nastavku funkcionisanja SzS. Jeremić je sa saradnicima razgovaro o tome kako da se Narodna na elegantan način izvuče iz Saveza.

– Jeremić nije želeo da Narodna bude prva koja će ovaj opozicioni blok napustiti, hteo je da sačeka da neko drugi povuče nogu. Takođe, hteo je sa Đilasom da razgovara o tome da bez sukoba svako krene na svoju stranu – ispričao je izvor.

Da je ova informacija tačna vidi se i po tome što je stranka Vuka Jeremića već krenula u kampanju za naredne izbore, a naš izvor na pitanje „na koje izbore“, odgovorio je „na one koji budu prvi održani“.

Zaključak na sednici predsedništva Narodne stranke bio je i da je SzS formiran oko ideje bojkota koja je okončana sa završetkom izbora.

Dan kasnije na pitanje medija kako komentariše saznanja „Blica“ o tome da je Narodna na korak od napuštanja SzS, u toj stranci su rekli da nikada nisu komentarisali tabloidne napise?!

Tako ispada da su mediji krivi za dešavanja unutar Saveza za Srbiju, iako je jasno da ili lideri Saveza međusobno lažu o planovima i vezi sa političkim delovanjem ili lažu javnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here