Home MAGAZIN Savet bezbednosti RF priznao je mogućnost direktnog rata sa NATO-om, zbog Ukrajine!

Savet bezbednosti RF priznao je mogućnost direktnog rata sa NATO-om, zbog Ukrajine!

329
0
SHARE

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF, bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izneo je mišljenje o perspektivama oružanog sukoba Ruske Federacije i NATO-a u kontekstu specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pumpanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njenih trupa da koriste zapadnu opremu, slanje plaćenika i održavanje vežbi zemalja alijanse u blizini naših granica povećavaju verovatnoću direktnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusija umesto njihovog „rata po punomoćju“.

Takav sukob uvek ima rizik da se pretvori u punopravni nuklearni rat.

– napisao je Dmitrij Medvedev u svom telegram kanalu.

U prošlosti su mnogi ruski zvaničnici isticali da se na podršku drugih zemalja Ukrajini gleda, kao na želju da se sukob produži.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Konkretno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je nedavno rekao da snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem otežava postizanje političkih dogovora između strana u oružanom sukobu.

Medvedev je u svojoj izjavi među stručnjacima izneo mišljenje da se protiv Rusije trenutno vodi takozvani proki rat u kojem, kao protivnici nastupaju SAD, Velika Britanija i druge zemlje članice NATO.

Ukoliko ukrajinske trupe ne uspeju u svojim planovima da se suprotstave Rusiji, SAD zaista mogu da krenu na dalju eskalaciju, na primer, uz pomoć Poljske i baltičkih zemalja, kako bi uvukle Rusku Federaciju u direktnu konfrontaciju sa zemljama NATO-a.

Ostaje da se nadamo da će vojni uspesi Oružanih snaga RF, kao i mogućnost direktnog i neizbežnog udara na SAD i njene satelite, sprečiti mogućnost takvog razvoja događaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here