Home MAGAZIN DUGIN DIGAO BALKAN NA NOGE: „KAD ZAVRŠIMO ONO ŠTO SMO ZAPOČELI U...

DUGIN DIGAO BALKAN NA NOGE: „KAD ZAVRŠIMO ONO ŠTO SMO ZAPOČELI U UKRAJINI, DOLAZIMO NA BALKAN!“

436
0
SHARE

Vladimir Putin posle Ukrajine ima planove za Balkan i to na nagovor poznatog ruskog filozofa, književnika i evroazijske Aleksandra Dugina!

Neki strani mediji na srpskom smatraju da Dugin, zastupa tezu da Rusija treba da zavlada celom Evropom.

Za Aleksandra Dugina, najuticajnijeg mislioca u Rusiji, rat u Ukrajini je „istorijski trenutak koji će uvesti novi svetski poredak“.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Od invazije 24. februara, Putin se nekoliko puta obraćao javnosti, a mediji širom sveta prepoznavali su u njegovim govorima „rukopis“ jednog čoveka – upravo Dugina, prenosi „Blic“ izveštaj „CBS njuza“.

– Više od uvoda i izgovora za krvavi rat, Putinove reči odražavaju pisanje čoveka koji je prozelitisao ovu ideju skoro tri decenije: Ruski politički filozof, Dugin je bio uticajan na ruske vojne i političke elite čak i na samog Putina – objavio je nedavno „CBS njuz“.

Posebno su zabrnuti zbog onoga što je Dugin rekao o Srbiji:

– Mi imamo takav odnos sa Srbima da ćemo ih uvek podržati. To je generalni osećaj koji deli predsednik Putin i naš narod. Uvek ćemo stajati uz Srbiju. Naše društvo i naši narodi će uvek biti bratski, i više od toga.

Onda je usledila najava „slovenskog buđenja“.

– Mislim da će nastupiti preokret Srbije i ruske geopolitičke agende slovenskog buđenja. Kasnije ćete videti blagodeti koje se tiču Balkana. A sada, treba da završimo ono što smo započeli u Ukrajini – ocenio je Dugin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here