Home MAGAZIN OFICIR VOJSKE SRBIJE, SVEDOK U AFERI UBISTVA GARDISTA TVRDI DA SU STRADALI...

OFICIR VOJSKE SRBIJE, SVEDOK U AFERI UBISTVA GARDISTA TVRDI DA SU STRADALI ZBOG KOKAINA U KASARNI

650
0
SHARE

“Nisu me pitali ništa za Maraša, čije učešće je tema tabloida, ali jesu za izvesnog Sašu Reljića, kog sam video samo jednom i to kao člana ruske delegacije, koja me jednom

prilikom dočekala na aerodromu u Moskvi tokom mog mandata”, napisao je tada Tadić na svom Tviter profilu.

Interesantno je i da je Tadić tada Reljića pominjao kao “bezimenog izvora” istrage predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koji je svojevremeno obećavao da će zločin biti rešen nakon toliko godina tapkanja u mestu.

“Zanimljivo kako se u medijima pominje Maraš, a na saslušanjima ne, dok se Reljić ne pominje u medijima, ali je tema saslušanja. Pošto je i Maraš bio bezimeni “funkcioner DB”, možda je i Reljić taj još uvek bezimeni “izvor iz Moskve” od kog je i krenula ova nova Vučićeva medijska istraga”, rekao je tada Tadić.

Inače, kako su mediji svojevremeno prenosi, Reljić godinama unazad živi u Rusiji, a u iskazu pred srpskim istražnim organima isticao je da je u više navrata dobijao pretnje zbog svojih saznanja o slučaju “Topčider”, zbog čega je strepeo za svoju bezbednost.

Ipak, iako je Tadić saslušan upravo nakon Reljićevog iskaza, do danas nije poznato da li tužilaštvo preduzelo neke radnje povodom njegovog svedočenja, koje može biti ključnu u rasvetljavanju zločina.

Zastupnik porodice gardista: Tadić da kaže šta zna

Advokat Predrag Savić ističe da je, prema njegovim saznanjima, iskaz Reljića ostao neproveren do kraja i da bi Tadić trebalo da predoči sva saznanja koja ima.

“Ta izjava je tada izgledala uverljivo i trebalo ju je ispitati. Ako je tačna, trebalo je raditi po njoj. Ako nije tačna, trebalo je teretiti svedoka za ometanje pravde, lažno prijavljenje i slično, to je krivično delo. Ovako je ostalo neispitano. Kao da su nas ubacili u neki mračni tunel, bez vazduha i svetlosti i ništa se ne dešava”, kaže Savić za naš portal.

On ističe i da je na ime Reljića prvi ukazao nekadašnji predsednik Boris Tadić.

“Čovek je došao i ispričao svoja saznanja, a o tome kako je njegov iskaz došao u javnost, sasvim je čudna situacija. On u iskazu ozbilljno proziva Tadića i njegov kabinet, odnosno govori da su skrivali istinu.

Potom se Tadić pojavi i pomene njegovo ime, a potom i svi ostali tabloidi. Pozivam Tadića da kaže ako nešto zna, bio je na odgovornoj funkciji tada, trebalo bi da pomogne u istrazi. Ne znam da li je otkrivanjem imena svedoka učinuo medveđu uslugu ili je to bila dobra odluka”, dodaje on.

Podsetimo, tog 5. oktobra 2004. godina gardisti Petar Jakovljević i Dražen Milovanović pronađeni su sa više prostrelnih rana od kojih su ubrzo preminuli. Prva istražna komisija vojske došla je do zaključka da je u pitanju bilo najpre ubistvo, a potom i samoubistvo. Naknadne istrage su ovu verziju doveli u pitanje.

Takođe, Ustavni sud je početkom 2013. godine odlučio da je gardistima povređeno pravo na život, a porodicama pravo na pravično suđenje.

(Nova.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here