Home TEMA DANA MEDIJI U SRBIJI NAPRAVILI ZAOKRET I POČELI DA NAPADAJU NOVU VLAST U...

MEDIJI U SRBIJI NAPRAVILI ZAOKRET I POČELI DA NAPADAJU NOVU VLAST U CRNOJ GORI! OVO SE KRIJE..

766
0
SHARE

Desetog i jedanaestog septembra 2020. mediji u Srbiji pod kontrolom Vučića su počeli, kao po komandi (Bebe Popovića ili savetnice za medije Suzane Vasiljević?),da napadaju novu parlamentarnu većinu u Crnoj Gori i mitropolita Amfilohija.

Desetog septembra Informer je, ispod slike Krivokapića, Abazovića, Bečića i mitropolita Amfilohija,objavio naslov„Nova vlada ne menja ama baš ništa“, Blic-„Ostaju NATO, put u EU i priznanje Kosova“, Novosti na naslovnoj strani – „Ne brišu zastavu i odluku o Kosovu“, Politika – „Nova vlada Crne Gore neće povući priznanje Kosova“, Srpski telegraf, naslovna strana „Sjaši Kurta da uzjaše Murta,nezavisno Kosovo i NATO ostalo i posle Mila“, Alo –„Amfilohijev premijer se odrekao Kosova“, uz sliku mitropolita na naslovnoj strani.

Sledećeg dana Informer objavljuje naslove „Krivokapić kao da je Milo, napao Rusiju i Putina, šlihta se Nemacima“ i „Ne idite u Crnu Goru!“, Srpski telegraf, ispod slika mitropolita i vođa nove parlamentarne većine, naslov – „Raspad saveza u CG“, Alo novu parlamentarnu većinu upoređuje sa nacistima (!?) objavivši tekst „Trojni pakt Srbima iza leđa, lideri crnogorske izdali narod koji je mesecima šetao na litijama“.

Samo desetak dana ranije isti Vučićevi mediji su afirmativno pisali o pobedi opozicije u Crnoj Gori. Informer je 1. septembra objavio na naslovnoj strani sliku profesora Zdravka Krivokapića sa tekstom „On je srušio Mila Đukanovića, politički debitant profesor i veliki vernik, otac petoro dece“.

Novosti su objavile intervju sa  Krivokapićem istog dana, a njegove izjave su preneli Kurir i Srpski telegraf. Alo 1. septembra objavljuje fotografiju Krivokapića i tekst „Čovek koji je srušio Mila Đukanovića“. Vučićevi mediji su danima pozitivno pisali i o Abazoviću i Bečiću. Međutim, mitropolita Amfilohija upadljivo nisu pominjali, niti njegov doprinos pobedi opozicije.

Zašto su Vučićevi mediji za 180 stepeni promenili stav u tako kratkom roku? Niko od lidera crnogorske opozicije nije promenio svoj politički stav posle pobede na izborima.

Krivokapić, Abazović i Bečić su više puta ponovili tokom predizborne kampanje da je njihov osnovni zadatakpromena unutrašnjeg kriminalnog režima Mila Đukanovića i da će ostati umeđunarodnim ugovorima koje je zaključila Crna Gora.

Izveštavanje srpskih medija je izokrenuto nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma 4. septembra i dolaska mitopolita Amfilohija u Beograd 10 septembra.

Vučić je  poptpisivanjem Vašingtonskog sporazuma de iure priznao Kosovo sa odložnim rokom od godinu dana. Priznanje Kosova od strane Izraela i najave da će isto uraditi i Španija (kao piše Euobserver)jasno pokazuju svrhu Vašingtonskog sporazuma,ali i teške posledice koje će on imati za 1.600 sakralnih objekata SPC i 100.000 Srba na KiM.

Najavljeno povlačenje srpskih vojnika iz mirovne misije u Libanu, sa prostora koji kontroliše Hezbolah, zaustavljanje proizvodnje u kineskom RTB u Boru, ukazuje da će Vučićev potpis na  Vašingtonskom sporazumu doneti još negativnih posledica.

Sa druge strane, mitopolit Amfilohije koji nosi titulu egzarha Pećkog trona, kao i episkop Joanikije, su retki srpski crkveni velikodostojnici koji se javno protive Vučićevoj predaji Kosova.Zato je mitropolitova poseta Beogradu i patrijarhu Irineju 10. septembra, izazvala nezadovoljstvo i strah kod Vučića i njegovogober-prokurora SPC Selakovića.

U tom kontekstu treba posmatrati histerične napade na mitropolita i nove vlasti u Crnoj Gori,  desetog i jedanaestog septembra u Vučićevim medijima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here