Home MAGAZIN ČUPIĆ: DA BI OPSTAO U POLITICI, VUČIĆ JE PRIHVATIO SVE ŠTO MOŽE,...

ČUPIĆ: DA BI OPSTAO U POLITICI, VUČIĆ JE PRIHVATIO SVE ŠTO MOŽE, A PITANJE JE ŠTA ON ISKRENO MISLI

339
0
SHARE

“Ne treba ustav menjati, ali u zakonu o vladi staviti da premijer i ministri ne mogu da budu u predsedništvu i izvršnom odboru stranke, već samo članovi stranke”, rekao je Čupić.

I pored negativnog izveštaja EK, Čupić misli da on na Vučića neće uticati. “On se neće menjati, on je osam godina na vlasti, bio je suštinski najmoćniji i kad je bio premijer, ne može se on promeniti”.

Ocenio je da će promena će doći onda kada Vučić prihvati da učestvuje u dijalogu, uz posredstvo visokih zvaničnika EU sa opozicijom i građanskim udruženjima o uslovima za fer izbore.

Ističe i da je dosadašnji model tih razgovora pokazao da nikakav rezultat nije dao.”On je poslao svoje poslušnike i napravio karikaturu”, rekao je Čupić i naglasio da je još ranije izneo stav da nema razgovora sa posrednicima, već samo sa Vučićem, uz posredstvo visokih predstavnika EU.

“On je čovek koji sve izigra, sve slaže, u političkom životu s njim sve je postalo laž. Kod takvog čoveka samo možete čvrstim pritiskom nešto da postignete”, ocenio je Čupić.

Kaže i da se lično uverio da u unutrašnjosti Srbije vlada strah i da su način oslobađanja od njega upravo mediji i televizija, koja ulazi u privatni život ljudi, a oni su u medijskom mraku i “ono što im se servira oni misle da je to tako”.
Na podsećanje da je EU upozorila i na probleme u medijskoj sferi, Čupić kaže to je sve retorički i da će rešenja biti kada iz EU budu rekli da mora da se promeni regulatorno telo i da u njega uđu najkvalitetniji ljudi. “To EU treba da uradi, a ne ovako – imamo primedbe, vreme prolazi i ništa se ne dešava”.

Ocenio je da su to “sve igre” i da su bez ikakvih preduslova Rumunija i Bugarska ušle u EU.

“Oni to mogu, kad god fraze izriču – znači da ozbiljno ne ulaze u to, moćnici kad hoće nešto da urade, to se uradi za minut”, zaključio je Čupić.

(N1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here