Home TEMA DANA UDARNO! SPREMA SE NAPAD: ALBANCI NA KOSOVU POKRENULI TAJNU OPERACIJU POD KODNIM...

UDARNO! SPREMA SE NAPAD: ALBANCI NA KOSOVU POKRENULI TAJNU OPERACIJU POD KODNIM IMENOM “ČAST”

1239
0
SHARE

Službe bezbednosti Srbije prosledile su državnom vrhu Srbije upozorenje da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca, navode beogradski mediji.

“Srbi na KiM, naročito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.”

Ovo upozorenje, kako nezvanično saznaje taj list, naše bezbednosne službe predočile su državnom i vojnom vrhu i ono posebno dobija na težini jer su u poslednjih nekoliko dana učestale vesti o napadima na srpsko stanovništvo na KiM, a u jedan incident uključeno je i dete.

Kako se navodi, albanski čelnici u južnoj pokrajini od početka septembra sprovode akciju pod kodnim imenom “Čast” kako bi sprečili podizanje optužnice protiv predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija i njegovog saradnika Kadrija Veseljija, zbog ubistva skoro stotinu ljudi, ratnog zločina, progona i mučenja, pred Specijalnim sudom u Hagu.

Osim pritiska i pokušaja diskreditacije Suda, koji do 24. oktobra mora da donese odluku o optužnicama, namera im je i da Priština ponovo napravi zastoj u pregovorima sa Beogradom, jer ne želi da razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, što potvrđuje i izjava tzv. premijera Abdulaha Hotija da je “pitanje ZSO završeno”, navode beogradski mediji.

(Novosti.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here