Home AKTUELNO Rusija vrši pripreme za zauzimanje ključnog grada Odese- Ovo je plan..

Rusija vrši pripreme za zauzimanje ključnog grada Odese- Ovo je plan..

463
0
SHARE

Oružane snage Rusije, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovode poseban plan u Crnom moru.

Ovaj zaključak su doneli ruski analitičari. Radi se o strategiji ruske vojske na Zmijskom ostrvu, i pripremama mostobrana za oslobođenje Odese.

Analitičari su sugerisali da Oružane snage Rusije nameravaju da se učvrste na Zmijskom ostrvu postavljanjem sistema protivvazdušne odbrane i drugih sistema naoružanja na njemu.

Ovakav pristup je priprema za novu fazu specijalne operacije, tokom koje će se sprovoditi odluke o oslobađanju Odese.

Stvaranje mostobrana od strane Rusije za zauzimanje Odese izazvalo je nervoznu reakciju u Kijevu.

Ukrajinski vojni eksperti priznaju da je Rusija s razlogom ojačala svoju poziciju na Zmijskom ostrvu – ovakav pristup ukazuje na pripremu desantne operacije u Crnom moru.

Najverovatnije, Oružane snage RF razvijaju plan sa korišćenjem Crnomorske flote.

„Ruska grupacija trupa na ukrajinskom Zmijskom ostrvu je fiksirala, ukopala se i podiže tamo odgovarajuće sisteme protivvazdušne odbrane. Takve mere se sprovode kako bi se brodovi osećali dovoljno slobodnim u ovom delu Crnog mora“, priznaju u Kijevu.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine, najverovatnije, strahuje od takvog scenarija tokom specijalne operacije, pošto će gubitak Odese biti najveći strateški poraz Kijeva.

Ukrajinci pokušavaju da preduzmu posebne mere kako bi neutralisali pretnju koju predstavlja Zmijsko ostrvo. Međutim, takva rešenja neće doneti pristojan rezultat, ocenjuju ruski vojni analitičari.

 

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here