Home AKTUELNO Nakon masovne vakcinacije i testiranja, Kinezi ponovo zaključavaju i Šangaj i Peking!

Nakon masovne vakcinacije i testiranja, Kinezi ponovo zaključavaju i Šangaj i Peking!

386
0
SHARE

Kineske vlasti ponovo same sebi skaču u stomak jer su se odlučile da posle masovne vakcinacije i brutalnog zatvaranja Šangaja ponovo zbog “pretnji” korone zatvore delove Šangaja i Pekinga, uvedu masovna testiranja kako bi se ponovo “izborili” sa korona virusom.

Šangaj i Peking su objavili nova upozorenja zbog kovida 19, a delovi ovih kineskih gradova uveli su ponovo mere zatvaranja i najavili masovna testiranja na koronavirus za milione stanovnika.

Najmnogoljudniji okrug u kineskoj prestonici je najavio zatvaranje objekata za zabavu, a vlasti šangajskog okruga Minhang uvode potpuni karantin za više od dva miliona ljudi, nakon navodne pojave novih slučajeva infekcije nakon strogih dvomesečnih mera koje su nedavno ublažene, prenosi Rojters.

U Šangaju se novi slučajevi pojavljuju nakon dva meseca zatvaranja, a zvaničnici su potvrdili tri infekcije u popularnom kozmetičkom salonu “Crvena ruža” u centru grada, koji je ponovo otvoren 1. juna, kada je grad ukinuo stroge mere.

U ovom objektu su uslužene 502 mušterije iz 15 od 16 šangajskih okruga u proteklih osam dana, izvestili su lokalni mediji.

Vlasti su saopštile da je preliminarna istraga otkrila da neki od 16 zaposlenih u salonu nisu bili podvrgnuti svakodnevnom testiranju na kovid-19, kao što je to bilo potrebno, i da je testirano 90.000 ljudi povezanih sa osobljem Crvene ruže ili mušterijama.

Šangajski okrug Minhang saopštio je da će u subotu sprovesti PCR testiranje za celokupno stanovništvo i naložio stanovnicima da ostanu kod kuće tokom njegovog trajanja, a šest drugih šangajskih okruga, takođe su najavile masovno testiranje za vikend.

Nekoliko okružnih vlasti u Šangaju, koji ima 25 miliona ljudi, takođe je izdalo obaveštenja u kojima se kaže da će stanovnici tih okruga biti podvrgnuti dvodnevnom karantinu i još 12 dana rigoroznog testiranja počevši od danas, navodi Rojters.

Kina je 8. juna prijavila 240 novih slučajeva kovid-19, od kojih je 70 bilo sa simptomima bolesti, a 170 asimptomatskih, saopštila je u četvrtak Državna zdravstvena komisija Kine, navodi Rojters.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here