Home AKTUELNO Izraelski obaveštajac: Shvatili su šta se dešava, zato su promenili ciljeve prema...

Izraelski obaveštajac: Shvatili su šta se dešava, zato su promenili ciljeve prema Rusiji!

429
0
SHARE

Poznati vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi skrenuo je pažnju na činjenicu da su SAD, zemlje EU i druge zapadne države dramatično promenile retoriku o Ukrajini.

Prema njegovim rečima, Zapad je shvatio da je njihov cilj nerealan, nerealno je pobediti Rusiju u Ukrajini, i sada pokušavaju da minimiziraju gubitke za svoju avanturu, zato sada menjaju ciljeve u Ukrajini.

Pre neki dan se u medijima pojavila izjava političkog konsultanta američkog Stejt departmenta i Pentagona Edvarda Lutvaka u kojoj je ideju o pobedi nad Rusijom nazvao fantastičnom i pozvao na pregovore i plebiscit u Donbasu.

Jakov Kedmi smatra da pregovori imaju dva cilja: Održavanje status kvo na određeno vreme i postizanje rezultata koji se ne bi mogli postići na bojnom polju.

„U ukrajinskom pitanju ponovo su počeli da govore o pregovorima. Diplomatski pregovori imaju dva cilja: ili da se ova situacija održava neko vreme i popravi u budućnost, ili da se za pregovaračkim stolom postigne ono što se nije moglo postići na bojnom polju.

Na to su sada usmereni zapadni nagoveštaji. Shvatili su da cilj koji su postavili – da poraze Rusiju na ukrajinskoj teritoriji – ne može biti ostvaren. Naneti veliku štetu Rusiji, to još uvek sanjaju. Sada se njihov glavni cilj promenio”.

“Njihov cilj je kako jeftino okončati ovaj rat. Zato govore o pregovorima, kako bi pregovorima spasili ovaj režim Majdana i ostavili mu neku teritoriju koju mogu da koriste“, objasnio je Kedmi iznenadnu promenu stavova Zapada, objašnjava Kedmi.

Ekspert je ponovio da su SAD i EU izgubile od Rusije. Oni shvataju da će morati da plate za ovaj poraz.

Stoga im je potrebno bar malo parče ukrajinske zemlje, koje se može iskoristiti kao odskočna daska protiv Ruske Federacije.

Svakim danom, ova teritorija se sve više sužava, lišavajući kijevske sponzore šanse za spas. Tako su se setili pregovora, a istovremeno počeli da pripremaju javnost da će se ovaj sukob završiti na potpuno drugačiji način nego što je Vašington očekivao.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here