Home AKTUELNO UDARNO! Nemačka spremila 100 milijardi za naoružanje! Ovo se dešava (VIDEO)

UDARNO! Nemačka spremila 100 milijardi za naoružanje! Ovo se dešava (VIDEO)

410
0
SHARE

Lavovski deo specijalnog fonda od 100 milijardi evra koji Nemačka planira da izdvoji za obnovu svoje vojske nakon ruske invazije na Ukrajinu pripašće vazduhoplovnim snagama, navodi se u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Dokumentom je predviđeno da se 40,9 milijardi evra potroši na razvoj i kupovinu, uključujući nabavku ratnih aviona lovaca tipa Eurofajter i F35, kao i izgradnju svemirskog sistema za rano upozoravanje.

Od preostalog novca 19,3 milijarde evra namenjeno je mornarici, još 16,6 milijardi evra za kupovinu novih brodova i podmornica, kao i razvoj naslednika pešadijskog borbenog vozila tipa Marderin, naveden je u dokumentu.

Nemačka će Grčkoj isporučiti borbena vozila pešadije kako bi vlada u Atini mogla da preda Ukrajini oružje sovjetskog tipa, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

– Mi ćemo Grčkoj obezbediti nemačka borbena vozila pešadije – poručio je Šolc novinarima posle dvodnevnog samita lidera EU u Briselu i dodao da je postigao sporazum sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija, nemački kancelar nije izneo nikakve detalje o tome kakva će borbena vozila pešadije Berlin predati Grčkoj, niti kakvo će oružje Atina predati Kijevu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here