Home ŽIVOT VEST KOJA JE UZDRMALA TENISKI SVET! PLANSKI POTEZ? ĐOKOVIĆU ODUZIMAJU POENE, PADA...

VEST KOJA JE UZDRMALA TENISKI SVET! PLANSKI POTEZ? ĐOKOVIĆU ODUZIMAJU POENE, PADA NA TREĆE MESTO!

468
0
SHARE

ATP je doneo odluku da oduzme bodove Vimbldonu, kao odgovor na sankcionisanje ruskih i beloruskih igrača.

Podsetimo, Vimbldon je nedavno doneo odluku da zabrani nastup ruskim i beloruskim teniserima.

ATP ih je zbog toga kaznio oduzimanjem bodova, što znači da se bodovi ne računaju, ali da finansijske nagrade ostaju na snazi.

„Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja.

Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i neradom ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang liste sa Vimbldona za 2022.

Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini. Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja“, zvanično je objavljeno.

U saopštenju takođe stoji da će se bodovi dodeljivati za ostale turnire u Velikoj Britaniji poput Kvinsa i Istborna, a na njima takođe neće biti ruskih i beloruskih sportista.

Kazna za Vimbldon je udarac za Đokovića: Gubi prvo mesto

Evo kako će se kazne za Vimbldon odraziti na Novaka Đokovića.

Zvanično je objavljeno da je ATP odlučio da kazni Vimbldon oduzimanjem bodova zbog sankcionisanja ruskih i beloruskih tenisera.

Vimbldonu su za ovu godinu oduzeti bodovi i to će prilično ugorziti srpskog tenisera Novaka Đokovića, piše dobro obavešteni novinar Ben Rotenberg.

Novak Đoković je aktuelni šampion Vimbldona i on gubi 2.000 bodova u ovom slučaju, dok drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Aleksandar Zverev izgubiti 180 bodova zbog slabijeg plasmana, jer su ispali u četvrtom kolu.

To znači da Novak Đoković posle Vimbldona neće biti prvi teniser sveta i rang lista će izgledati ovako:

1. Danil Medvedev 7800 poena

2. Aleksandar Zverev 6895

3. Novak Đoković 6660

4. Stefanos Cicipas 5965

5. Rafael Nadal 5525

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here