Home AKTUELNO UDARNO! Rusija: „Kraj, predali su se“

UDARNO! Rusija: „Kraj, predali su se“

495
0
SHARE

Rusija je saopštila da je potpuno zauzela teritoriju čeličane Azovstal, u kojoj su bili smešteni poslednji ukrajinski branioci Mariupolja.

Teritorija Azovstalja je potpuno oslobođena, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Teritorija metalurškog kombinata Azovstal u Mariupolju, gde je od 21. aprila ove godine blokirana grupa ukrajinskih militanata iz nacističke formacije Azov, potpuno je oslobođena“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

„Podzemni objekti čeličane u kojima su se skrivali ekstremisti, nalaze se pod punom kontrolom Oružanih snaga Rusije“, naglasio je Konašenkov.

Kako se navodi, ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su bili pod blokadom u „Azovstalju“.

„Danas, 20. maja, predala se poslednja grupa od 521 ekstremiste.Takozvani ‘komandir’ nacističkog bataljona ‘Azov’ (protiv čijih je pripadnika u Rusiji pokrenut krivični postupak), odvezen je sa teritorije čeličane u posebnom oklopnom transporteru, kako se građani Marijupolja, ogorčeni zbog mnogobrojnih zverstava njegovih pripadnika, ne bi obračunali sa njim“, objasnio je Konašenkov.

Prema navodima, predala se i poslednja grupa ekstremista „Azova“, tačnije njih 531.

Iz „Azovstalja“ su svi izašli

Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan objavila je na Telegram nalogu da su iz čeličane „Azovstalj“ u Marijupolju, gde su bili blokirani ukrajinski ekstremisti, svi izašli.

„Ako neko nije razumeo, iz Azovstalja su SVI izašli. Gospode, hvala ti. Za one koji nisu razumeli zbog čega je šef otkazao juriš“, napisala je ona.

Informaciju o potpuno oslobađanju „Azovstalja“ i Marijupolja potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane.

Ranije danas ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da se više od 1.900 ukrajinskih nacionalista, blokiranih u fabrici „Azovstalj“ u Marijupolju, predalo ruskim snagama.

„Nastavlja se blokada fabrike ‘Azovstalj’. S teritorije čeličane evakuisani su civili koje su tamo kao taoce držali ukrajinski nacionalisti. Spaseno je 177 ljudi, među kojima je 85 žena i 47 dece. Svima je ukazana adekvatna medicinska i psihološka pomoć. Nacionalisti blokirani u fabrici su počeli da se predaju. U ovom trenutku položilo je oružje 1.908 ljudi“, rekao je Šojgu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here