Home ŽIVOT SRPSKI KARDIOLOG ŠOKIRAO NACIJU: KOFEIN JE TOLIKO OTROVAN DA GA STAVLJAJU U...

SRPSKI KARDIOLOG ŠOKIRAO NACIJU: KOFEIN JE TOLIKO OTROVAN DA GA STAVLJAJU U MIŠOMOR DA UBIJA PACOVE! (ŠOKANTAN VIDEO)

1098
0
SHARE

S njom se budimo, družimo s prjateljima, vodimo “kilometarske” razgovore. Mnogi njom leče glavobolju, a ima i onih kojima je samo “gušt” da je popiju između obroka. Kafa, omiljeni napitak mnogih, posle ovog teksta može postati omražena.

U emisji “Naše zdravlje u našim rukama” gostovao je kardiolog Petar Borović, koji je ukazao na sve opasne strane ovog napitka.

Prva stvar na koju je doktor skrenuo pažnju jeste sama boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelno zelene boje, a nakon pečenja postane crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocne, da li biste ih jeli?

Ista stvar je i s kafom, smatra dr Borović.

– Kad se prži na tolikoj temperaturi da pocrni, njena ulja se sprže i u tom crnom zrnu stvara se obilje kancerogenih materija. Žene koje piju kafu, a naročito ako pri tom i puše, dva do četiri puta imaju češće rak bubrega, rak mokraćne bešike, rak vagine – kaže dr Borović, pa nastavlja:

– Kofein je otrovna bilja baza, nije kancerogen, ali nije za ljudsku upotrebu. Na primer, kofein pojačava dejstvo otrova i kad pravimo jedan dobar otrov za pacove, mišomor, to se radi na sledeći način. Pomeša se devedeset osam odsto dobre hrane i dva odsto otrova.

Međutim, pacov pojede i ništa. I onda su našli rešenje. Kad u tih dva odsto otrova ubacite i kofein, on pojačava dejstvo i pacov sa zadrškom i umire – objašnjava doktor, uz napomenu:

– Zato pušači imaju potrebu, da kažu: “Dajte, skuvajte mi kafu”, i onda je popiju da bi pojačali dejstvo otrova.”

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Iako se često može čuti da kafa pospešava rad jetre, da sprečava nastajanje Parkinsonove bolesti, u ovoj emisji pobijene su i te tvrdnje.

– Kafa je jedan od glavnih faktora raka jetre. Pošto raste u tropima i nasele se gljivice koje luče aflatoksin koji izaziva rak.

A drugi problem je pošto naglo pada prinos kafe i ljudi su to znali, cela Evropa pije kafu iz magacina koja je stajala 20- 30 godina!

Možete misliti šta se dogodilo kad je u magacinima stajalo hiljadu tona kafe, gljivice su se naglo razmnožavale, lučile su aflatoksin koji izaziva rak jetre i nikakva hemija ne može da ga ubije, niti ga kuvanje ubija. Tako da se plašimo da ćemo u celom svetu u narednih deset godina upravo imati veliki rast obolelih od raka jetre -upozorava ovaj kardiolog.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kafom se na svetu bave tri fakulteta – Kolumbija fakultet, jedan fakultet u Kaliforniji, i još jedan u Americi.

Prema podacima s Kolumbija fakulteta, oštećenja u telu nastaju kada se u toku dana

unese više od 20 mg kofeina. Jedna mala šoljica kafe ima 80-120 mg, jedna nes kafa 145, dok jedna flaša koka-kole sadrži podjednako kofeina kao i 2-6 šoljica kafe.

Kako kafa budi?

Doktor Borović kaže da kafa ima dva dejstva. Ona deluje na mozak i stavra prijatno osećanje. Drugo dejstvo je povećanje nivoa hormona stresa.

– Jedna šoljica kafe ostaje u organizmu 72 sata. Povišavajući nivo hormona stresa istovremeno se povećava nivo šećera, i zato dijabetičari ne smeju da piju kafu – smatra doktor.

Još jedna zabluda, prema rečima dr Borovića je “kafa bez kofeina”. Takva kafa ne postoji, tvrdi on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here