Home ŽIVOT DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: KORONAVIRUS NEĆE NAPADATI SRBE- EVO U ČEMU...

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: KORONAVIRUS NEĆE NAPADATI SRBE- EVO U ČEMU JE TAJNA..

1686
0
SHARE

Italija je posle Kine zemlja sa najvećim brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović objašnjava da su slabi italijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku.

Doktor ističe da Srbi nemaju potrebe da brinu, jer imaju pravu lavovsku genetiku.

Naime, iako se u velikom broju zemalja pacijenti prilično uspešno bore protiv nove vrste koronavirusa, u Italiji je, od početka zaraze, zabeleženo čak 366 smrtnih slučajeva.

U Lombardiji u kojoj je najviše obolelih ima samo 800 respiratora, odnosno veštačkih pluća, koja su neophodna za funkcionisanje teško obolelih.

Italijani očigledno nisu bili spremni za ogroman priliv bolesnika. Međutim, kao i svuda na svetu, i u Italiji preminuli čine populaciju stariju od 80 godina – kaže Nestorović.

Beograđanin Branimir Sekuloski (28), koji je pre desetak godina novobeogradske blokove zamenio za život u bajkovitoj Pjačenci na severu Italije, ističe da je u ovom gradiću zavladala prava panika, nakon što je proglašeno vanredno stanje za oko 16 miliona ljudi.

U našem regionu je zaraženo 1.180 ljudi, zbog čega je situacija prilično kritična. Zabranjeno nam je da napuštamo grad, a svakodnevno nam savetuju da ne izlazimo iz kuće ako nemamo većih potreba.

Zbog toga napuštamo dom samo kada idemo do prodavnice, koje su, hvala bogu, sada opet dobro snabdevene.

Zabrinut sam zbog ćerke i supruge koja bi za nedelju dana trebalo da se porodi. Međutim, trudimo se da budemo pozitivni i nadamo se da će se sve ovo uskoro završiti – kaže Sekuloski

Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović ističe da činjenice govore da koronavirus ne napada Afrikance, ali ni decu.

– Afrikanci gotovo da ne obolevaju, kao ni deca. Kako sada stoje stvari, postoje određeni svetski „džepovi“ zaraze. To su Italija, Iran, Kina i Južna Koreja u kojima je u pitanju ozbiljna epidemija, dok u ostatku sveta virus prolazi kao i svaki običan grip – navodi dr Nestorović.

Srbi nisu ni svesni da su bili zaraženi

Dr Branimir Nestorović objašnjava da je gotovo sigurno u Srbiji bilo zaraženih koronavirusom i pre nego što je on u našoj zemlji registrovan. –

Neki su u Srbiji već bili zaraženi koronavirusom i pre nego što se kod nas pojavio test na ovu zarazu. Međutim, virus je kod njih prošao kao i svaki drugi – kaže Nestorović.

(Alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here