Home ŽIVOT „ĐAVOLJI DAH“ PRAH KOJI PRETVARA LJUDE U ZOMBIJE I ČIJA JE MOĆ...

„ĐAVOLJI DAH“ PRAH KOJI PRETVARA LJUDE U ZOMBIJE I ČIJA JE MOĆ JEZIVA: TADA RADE SVE ŠTO IM SE KAŽE, A POSLE TOGA SE NIČEG NE SEĆAJU (VIDEO)

695
0
SHARE

Priče o moći “Đavoljeg daha” su jezive: žrtve se pretvaraju u poslušne robove, koji dobrovoljno daju lopovu ključeve od stana i otkrivaju PIN kodove nakon što im je dunuo u lice misteriozni beli prah. Devojke postaju žrtve otmice i silovanja pošto im ga je neko sipao u piće.

Bogati gosti hotela bivaju opljačkani nakon što im je udvarač za šankom dao kontaminirani ključ svoje sobe. Uza sve to, nesrećne žrtve, koje nisu svesne šta im se događa, ponašaju se naizgled normalno, čime se smanjuju izgledi da neko primeti da su u opasnosti.

Zbog toga nije slučajno što je droga skopolamin poznata i kao “đavolji dah”.

Kao izuzetno jaka droga za kontrolu uma savršeno je oruđe za provalnike, silovatelje i otmičare. Jedinjenje bez mirisa i ukusa pretvara žrtve u zombije – dovodeći ih u stanje u kome nemaju slobodnu volju i spremne su da urade sve što im neko kaže. Kada takvo stanje prođe (ako prođe) više se ničega ne sećaju.

Tužilaštvo u Londonu prošle nedelje je saopštilo da je plesačka zvezda Edrijan Marfi, koji je u oktobru prošle godine nađen mrtav, uneo “Đavolji dah” u organizam. Džoel Osej i njegova devojka Dijana Kristea, koji su na sudu opisani kao “par beskrupuloznih hohštaplera” ubili su Irca u njegovom stanu u Batersiju, na jugozapadu Londona, pre nego što su ga opljačkali i iskoristili njegov identitet da kupe dijamante u vrednosti od preko 62.000 funti (oko 80.000 dolara).

Tragovi skopolamina nađeni u krvi poznatog igrača i na konzervi koka-kole i čaši na mestu zločina povezali su slučaj sa trovanjem prošle godine, kada je Osej drugom čoveku, u njegovom stanu na severoistoku Londona, sipao u sok istu drogu.

Čovek, koji je potom opljačkan, ali koga su srećom komšije našle na vreme, ispričao je tužiocima da se seća da je “ustao i imao osećaj kao da mu je neko ubrizgao olovo u noge” i da je mislio da će se onesvestiti.

Samo gram psihoaktivnog alkaloida dovoljan je da ubije deset do 15 ljudi, a naročito je opasan kada se unese sa alkoholom. Naučnici kažu da supstanca, koja se dobija od biljke iz porodice pomoćnica (Solanaceae), dezaktivira kratkoročno pamćenje tako što blokira neurone u mozgu.

Male količine skopolamina koriste se u lekovima protiv mučnine prilikom putovanja i posle operacija, Alchajmerove I Parkinsonove bolesti, prenosi „Dejli mejl“.

Skopolamin se dobija hemijskom preradom semena drveta „boračero“ (Brugmansia), koje raste u Kolumbiji, Ekvadoru i Venecueli (u prevodu “drvo koje opija”).

Ima prelep cvet u obliku trube i navodno je dovoljno samo da ga pomirišete da dobijete bizarne snove. Neželjena dejstva skopolamina, koji liči na kokain, jesu halucinacije, paraliza, otežano disanje i srčani udar.

Procenjuje se da se u Kolumbiji “Đavolji dah” koristi u 50.000 napada godišnje. Kolumbija je svetska prestonica otmica, a droga koja briše sećanje je, naravno, pravi blagoslov za napadače. Nije ni čudo što je poznata i kao “putovanje od milion dolara”.

U prsetonici Bogoti svaki peti hitan slučaj u bolnici je trovanje skopolaminom. Majkama otimaju bebe iz naručja, a neke žrtve su se probudile i videle da su im izvađeni unutrašnji organi. U većini slučajeva tragovi droge nestanu iz krvi u roku od nekoliko sati.

Preživeli kažu da povremeno imaju gubitak pamćenja i da košmari progone godinama nakon napada. Pritom su oni još i srećni. Neki su umrli od infarkta, jer su im otmičari dali prejaku dozu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here