Home ŽIVOT BESKRUPULOZNI INVESTITOR I JEZIV SNIMAK RUŠENJA STAMBENE ZGRADE U BEOGRADU (VIDEO)

BESKRUPULOZNI INVESTITOR I JEZIV SNIMAK RUŠENJA STAMBENE ZGRADE U BEOGRADU (VIDEO)

360
0
SHARE

Stanarka urušene zgrade na Vračaru Zorica Stanimirović rekla je za TV Prva da je jutros u kupatilu primetila pukotine na pločicama u kupatilu.

“Izvela sam kuče, kad sam se vratila, stanarka je pozvala radnike koji su rekli da to nije ništa i da slobodno produžimo da živimo”, kazala je ona.

Dodaje da je jedva uspela da otključa vrata stana koja su spala.

“Javili su mi da se zgrada urušava i da brzo napustim stan. Uzela sam kuče i izašla iz stana. Dok sam bila na stepeništu zgrada se urušila”, rekla je ona.

Kako kaže, još drhti i ne može da veruje šta se desilo.

“Sve mislim da sanjam”, kazala je ona.

Podsetimo, zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu, na beogradskoj opštini Vračar, stanari su evakuisani.

Zgrada je počela da se urušava jer su joj potkopani temelji sa gradilišta koje se nalazi na parceli pored.

Stanari navode da su uzrok urušavanja verovatno radovi na gradilištu u blizini, gde se već oko mesec dana kopa temelj za stambeni objekat.

Krivične prijave zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će sutra biti podnete krivične prijave protiv odgovornih za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj na Vračaru.

Vesić je za Tanjug rekao da je pet porodica smešteno u hotel „Slavija”, što će platiti opština Vračar, a da dve porodice imaju svoj smeštaj.

Prema njegovim rečima, stanari će dobiti pomoć od Grada Beograda preko Centra za socijalni rad.

Vesić je rekao da će za stanare u međuvremenu, dok se zgrada ne sanira, biti iznajmljeni stanovi što će, kako kaže, morati da plati investitor.

„Ne možemo da uđemo u zgradu jer je policija zabranila ulaz. Čeka se statičar koji jedini može da da dozvolu za ulazak, a nakon toga će opštinska komisija da popiše sve stvari i utvrdi štetu i to će biti osnov za zahtev za odštetu stanara”, rekao je Vesić.

Dodao je da je važno da su stanari „sklonjeni sa ulice” i da imaju gde da budu.

Vesić je rekao da se još uvek ne zna tačno ko je investitor koji je započeo radove pored urušene zgrade zato što se, kako kaže, vodi na fizička lica koji su vlasnici placa.

U međuvremenu je, kako kaže, izgleda podnet zahtev za promenu vlasništva.

„Obično to tako bude, počne se sa dozvolom na vlasnika placa, on u međuvremenu dobije jedan deo kvadrata, a onda da vlasništvo na nekog drugog, a to ćemo da saznamo. U ovom trenutku, ne znamo ko je investitor”, kazao je Vesić.

Nastavili da kopaju iako je počelo urušavanje

Stanari zgrade u Vidovdanskoj, koja se danas prepodne urušila, zatečeni su onim što im se desilo, a kako kažu, posebno ih je šokiralo to što su radnici na susednom gradilištu nastavili da kopaju, iako je urušavanje počelo.

Zorica Stanimirović kaže da je jutros oko osam sati primetila pukotine na zidu kupatila i da su odvaljene pločice i da se nakon toga obratila radnicima sa gradilišta do zgrade u kojoj stanuje.

Kako kaže, rekli su joj „da to nije ništa” i da će joj sanirati štetu kada se završi gradnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here