Home ŽIVOT 5 ISTAKNUTIH RUSKIH TAJKUNA SE UBILO ZA SAMO 3 MESECA: OKOLNOSTI SMRTI...

5 ISTAKNUTIH RUSKIH TAJKUNA SE UBILO ZA SAMO 3 MESECA: OKOLNOSTI SMRTI SU SUMNJIVE, A POVEZIVALO IH JE OVO..

563
0
SHARE

Najmanje pet istaknutih ruskih biznismena se navodno ubilo od kraja januara, a trojica su navodno ubila članove svojih porodica pre nego što su sebi oduzeli život.

Četvorica poginulih su povezana sa ruskim državnim energetskim gigantom Gaspromom ili jednom od njegovih podružnica, prenosi CNN. Pozivi CNN-a Gaspromu nisu uzvraćeni.

Visoki rukovodilac Gasproma pronađen je mrtav u svojoj vikendici u selu Lenjinski u blizini Lenjingrada 30. januara 2022. godine, javljaju ruski državni mediji RIA Novosti.

RIA je javila da je na licu mesta pronađeno oproštajno pismo i da istražitelji istražuju smrt kao samoubistvo. Ruski nacionalni emiter RenTv identifikovao je čoveka kao Leonida Šulmana, šefa transporta u Gasprom Investu.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Samo mesec dana nakon toga, u istom selu pronađen je mrtav još jedan visoki rukovodilac Gasproma. Aleksandar Tjulakov pronađen je mrtav u svojoj garaži 25. februara, navodi Novaja gazeta, nezavisni ruski list. Novaja gazeta je objavila da je izvršio samoubistvo.

Ruski milijarder rođen u Ukrajini Mihail Votford pronađen je mrtav u svom domu u Sariju

u Engleskoj 28. februara, a biznismen Vasilij Melnikov i njegova porodica pronađeni su u Nižnjem Novgorodu krajem marta.

– Nije bilo tragova neovlašćenog ulaska u stan. Noževi su pronađeni i oduzeti, objasnila je tada policija. A ranije ovog meseca, još dva ruska biznismena su poginula u očiglednim incidentima ubistva i samoubistva.

Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gasprombanke, pronađen je mrtav sa suprugom i ćerkom u svom stanu u Moskvi 18. aprila, javila je ruska državna novinska agencija Tass.

Pozivajući se na izvor u policiji, Tass tvrdi da vlasti istražuju smrt Avajevih kao ubistvo i samoubistvo.

Julija Ivanova, predstavnica Istražnog komiteta za Moskvu, rekla je za Tass da je rođak

otkrio tela Avajevih nakon što su im porodični vozač i dadilja rekli da ne mogu da ih kontaktiraju telefonom niti da uđu u stan, pošto su vrata bila zatvorena iznutra.

Igor Volobujev, bivši potpredsednik Gasprombanke, koji je nedavno otišao iz Rusije u Ukrajinu, rekao je za CNN da ne veruje da se Avajev ubio.

– Njegov posao je bio da se bavi privatnim bankarstvom, što znači da se bavio VIP klijentima. On je bio zadužen za velike količine novca. Pa, da li se tada ubio? Ja ne mislim tako. Mislim da je nešto znao i predstavljao neku vrstu rizika, objasnio je Volobujev.

Samo dan kasnije, Sergej Protosenja, bivši direktor Novateka, kompanije u delimičnom vlasništvu Gasproma, pronađen je mrtav sa porodicom u blizini Barselone.

Tela njegove ćerke i supruge pronađena su unutar jedne vile u Ljoret de Maru i na njima su bili tragovi nasilja, dok je njegovo telo pronađeno u bašti. I sin Protosenje smatra da je njegov otac jedno u nizu ubistava.

– Voleo je moju majku, a posebno moju sestru Mariju. Ona je bila njegova princeza, on im ne bi učinio ništa nažao. Ne znam šta se dogodilo te noći, ali znam da im moj otac nije naudio, rekao je Fedor Protosenja, koji je bio u Francuskoj kada se sve dogodilo.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here