Home AKTUELNO SPREMA SE UNIŠTENJE PRIVREDE: DA BI EU IMALA GAS ZA ZIMU- BEZ...

SPREMA SE UNIŠTENJE PRIVREDE: DA BI EU IMALA GAS ZA ZIMU- BEZ NJEGA MORATI DA BUDE INDUSTRIJA!

453
0
SHARE

EVROPSKA unija će moći da ispuni cilj – da napuni skladišta gasa do zime pri odustajanju od dve trećine gasa iz Rusije – samo ako se evropska industrija „skinu sa gasa“ tokom proleća i leta 2022-ge – objavio je nemački list Der Spiegel.

Obećanje predsednice Evropske komisije (EK) Ursule fon der Lajen da će EU dati „brz, dosledan i koordinisan odgovor” Rusiji, koja i dalje zahteva da joj se gas plaća u rubljama – nazvao je „previše lepim da bi bilo istinito“.

Der Spiegel je naglasio da nije ohrabrujuća ni izjava nemačkog kancelara Olafa Šolca da Berlin već zna kako da postupi u slučaju momentalnog prestanka isporuka iz Rusije.

Nemački list ukazuje i da je na sumnjičavost kod mnogih stručnjaka naišla i izjava zamenika šefa Evropske komisije Fransa Timermansa da će zemlje EU moći da zamene dve trećine isporuka ruskog gasa ugovorima sa drugim zemljama, ako budu štedele (na gasu) i širile alternativne izvore energije.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

U Nemačkoj strahuju da će sve tamošnje metalurške, hemijske i cementne fabrike u celoj EU morati da ostanu bez gasa do kraja jula, a da će gasne elektrane biti prinuđene da obustave rad skoro ceo juli.

Pored ovoga, da bi se do 1. novembra postigao nivo popunjenosti skladišta gasa od 80 odsto, tokom oktobra će biti potrebno ponovo ograničiti snabdevanje gasom industrijskih preduzeća.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here