Home TEMA DANA VUČIĆEVI KREDITI STIŽU NA NAPLATU: PROFESOR OTKRIO PRAVO STANjE SRPSKE EKONOMIJE (VIDEO)

VUČIĆEVI KREDITI STIŽU NA NAPLATU: PROFESOR OTKRIO PRAVO STANjE SRPSKE EKONOMIJE (VIDEO)

999
0
SHARE

U intervjuu za Pravdu i Helm Kast prof. dr Milan Beslać objašnjava pravo stanje srpske ekonomije zašto pohvale vlasti o privednom rastu i suficitu zapravo daju lažnu sliku o ekonomskom prosperitetu.

On objašnjava da zemlje regiona nemaju razloga da zavide Srbiji zbog ekonomskih pokazatelja.

Profesor Beslać kaže da će novo zaduživanje kojem je Srbija pribegla kako bi finansirala mere za otklanjanje posledica korone povećati udeo duga u BDP što je jako loše, a da je taj udeo i pre novog zaduživanja bio 52 posto.

On je objasnio da je zakon predviđeno da udeo duga ne sme biti veći od 45 posto, ali da se niko zakona ne pridržava, a da iznad tog praga kreće galopirajuće zaduživanje

Uprkos ovome, Beslać objašnjava da dramatične prognoze o kolapsu javnih finansija i prestanku isplata penzija i plata u oktobru nisu tačne i da građani ne treba da budu zabrinuti. Takođe, ne očekuje ni dramatični pad valuta poput dolara i evra u kojima građani Srbije imaju štednju.

On se posebno osvrnuo na vesti da je srpska vlast bila iznenađena pristizanjem na naplatu “Titovog kredita” i da je smešno ubeđivati građane da nisu znali da će se to desiti. Beslać kaže da če jednog dana i Vučićevi krediti stići na naplatu.

On u emisiji kritiikuje ekonomske mere Srbije za suzbijanje posledica korone i predlaže konkretna rešenja za podizanje srpske ekonomije.

Pogledajte video:

(Pravda)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here