Home TEMA DANA VLADISLAV JOVANOVIĆ: RAT ZA NAGORNO KARABAH JE VELIKA ZAMKA ZA RUSIJU!

VLADISLAV JOVANOVIĆ: RAT ZA NAGORNO KARABAH JE VELIKA ZAMKA ZA RUSIJU!

561
0
SHARE

Što se tiče ODKB, Bilbija podseća da je za međunarodno pravo Karabah problem između Jermena i Azerbejdžana i da formalno ni Rusija, ni ODKB ne mogu da se mešaju.

Borba golih interesa umesto demokratije

Komentarišući postizbornu krizu u Kirgiziji, Đuro Bilbija objašnjava da je reč o klanovskoj borbi između severnjaka i južnjaka i da se faktički u toj zemlji ne može govoriti o realnoj demokratiji nego pre o borbi golih interesa određenih grupa. On smatra da ni ponovljeni izbori neće doneti išta bolju situaciju od „šminkanja haosa“.

Vladislav Jovanović očekuje da bi se slična osporavanja izbornih rezultata mogla dogoditi i u još dve postsovjetske zemlje koje očekuju predsednički izbori, u Moldaviji (11.oktobra) i Tadžikistanu (1.novembra).

Na pitanje da li objašnjenje za to treba tražiti u manjkavosti modela zapadne demokratije ili njihovoj neprimenljivosti na evroazijski prostor, Jovanović ističe da je razlog pre činjenica da je bivši sovjetski prostor premrežen interesima Zapada u nastojanju da se stvori što veći otpor njihovom približavanju Rusiji.

(Sputnjik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here