Home TEMA DANA UDARNO! „ZAKON O EKSPROPRIJACIJI NIJE POVUČEN NEGO SAMO ODLOŽEN- EVO O ČEMU...

UDARNO! „ZAKON O EKSPROPRIJACIJI NIJE POVUČEN NEGO SAMO ODLOŽEN- EVO O ČEMU SE RADI..“

1317
0
SHARE

Advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić kaže da postoji bojazan da je predsednik Srbije samo zbog rejtinga vratio Skupštini Srbije Zakon o eksproprijaciji, te da “namerava da sačeka da prođu izbori i da sa većom lakoćom završi pripremnu radnju za Rio Tinto”.

„Mislim da je Vučić majstor kada je u pitanju ispitivanje rejtinga. Pretpostavljam da je dobio rezultate koji pokazuju da se ni njegovim biračima ne dopadaju planovi u vezi Rio Tinta.

Treba voditi računa o značaju dela njegove rečenice da ćemo nakon šire javne rasprave, za šest meseci, videti kako stoje stvari. To kod mene izaziva bojazan da namerava da sačeka da prođu izbori pa da sa većom lakoćom završi ovu pripremnu radnju za Rio Tinto“, kaže Gajić za Nova.rs.

„Mislim da je najšira javna rasprava već održana u proteklih nekoliko meseci i da nema nikakve potrebe za donošenjem novog zakona, jer je ovaj postojeći sasvim solidan.

Ako imamo u vidu da je režim u slučaju Beograda na vodi morao da donese leks specijalis da bi izbegao zakonske odredbe Zakona o eksproprijaciji koji ne dopušta eksproprijaciju kada je u pitanju privatni interes.“

Kad je reč o proceduri za povlačenje već izglasanog zakona, Gajić kaže da je sve u rukama predlagača, odnosno Vlade Srbije.

„Procedura u vezi povlačenja već izglasanog zakona u Narodnoj Skupštini je takva da predsednik ima ovlašćenja da zakon potpiše ili da odbije da potpiše i vrati parlamentu na ponovno odlučivanje.

Predlagač zakona nije Narodna Skupština nego Vlada Srbije, a predlog ovog zakona potpisala je predsednica Vlade Ana Brnabić, pa je ona jedino ovlašćena da donese odluku i povuče predlog zakona iz skupštinske procedure“, zaključuje Gajić.

(Nova)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here