Home TEMA DANA UDARNO: RUSIJA ĆE UĆI U VOJNI KONFLIKT SA NATO I UKRAJINOM U...

UDARNO: RUSIJA ĆE UĆI U VOJNI KONFLIKT SA NATO I UKRAJINOM U SLUČAJU OFANZIVE NA DONBAS

752
0
SHARE

Rusija je uputila upozorenje Zapadu i Kijevu – napad na Donbas biće povod za oštru vojnu reakciju Rusije.

Šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov dao je izjavu u kojoj je istakao da će Rusija biti spremna da uzvrati ako Kijev i NATO pokušaju da napadnu teritoriju samoproglašenih republika Donbasa i pokušaju da zauzmu ovaj region.

Reč je o vojnim merama, što ukazuje na spremnost Rusije na vojnu konfrontaciju radi zaštite ruskih građana u regionu.

„Sve je jasno rečeno i upozoreno: nećemo tolerisati da naši građani budu napadnuti. To je jasno rečeno, jasno je rečeno u svim medijima “, rekao je Konstantin Gavrilov.

Situacija je izuzetno ozbiljna, jer trenutna kretanja Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu i pojavljivanje kako na teritoriji same Ukrajine tako i blizu njenih granica velikih snaga NATO-a ukazuju na skori početak ofanzive Kijeva i Zapada.

NATO još nije reagovao na takvu izjavu Rusije, smatrajući da Moskva pokušava da blefira. To ukazuje da će se eskalacija situacije neminovno povećati.

Do danas je, prema zapadnim procenama, ruska armija od 125.000 raspoređena u blizini ukrajinske granice. To znatno premašuje snage Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, čak i ako u Ukrajinu stignu NATO snage od 40.000 ljudi.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here