Home TEMA DANA UDARNO: PUTIN SAOPŠTIO IZRAELSKOM PREMIJERU KAKO ĆE SE ZAVRŠITI IZRAELSKI NAPADI U...

UDARNO: PUTIN SAOPŠTIO IZRAELSKOM PREMIJERU KAKO ĆE SE ZAVRŠITI IZRAELSKI NAPADI U SIRIJI!

563
0
SHARE

Putin je izraelskom premijeru objasnio kakvim će se nevoljama završiti napadi na Siriju.

Iako je izraelski premijer Naftali Benet nameravao da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovara o situaciji oko Irana, tokom sastanka nije bilo reči o tome već o nečem drugom.

Prema pisanju izraelskog lista Debka, razgovor Vladimira Putina i Naftalija Beneta ticao se isključivo situacije oko Sirije.

Ruski predsednik je izraelskoj strani nagovestio da bi u nedostatku želje Izraela da održi bilo kakvu komunikaciju sa Rusijom po ovom pitanju, izraelska strana mogla da upadne u ozbiljne probleme.

Prema nekim izveštajima, izraelsko vazduhoplovstvo je nedavno nastavilo obuku za napad na nuklearne ciljeve u Iranu. Takve pretnje ne žele da čuju ni Rusi, a kamoli Putin. Oni su previše iskusni da bi dozvolili takve pretnje.

Ruski predsednik je rekao: „Kao što znate, radimo na obnovi infrastrukture u Siriji i mi ne dozvoljavamo da se to ruši. Ovde, naravno, ima problematičnih pitanja, ali postoje i dobre mogućnosti za saradnju.

Istovremeno, Putin je naglasio da se govori o izraelskim vazdušnim udarima u Siriji na iranske ciljeve i Hezbolah koji, prema Rusiji, podrivaju vlast sirijskog predsednika Bašara el Asada a što ni to Rusija neće dozvoliti.

Putin je veoma uvredio Naftali Beneta rekavši: „Sada ste vi premijer. Imali smo poseban odnos sa bivšim premijerom i imali smo dobre razloge za to.”

Putin je dalje rekao: „Uprkos unutrašnjim političkim sukobima koji se dešavaju u Izraelu, nadam se da će vlada nastaviti svoju politiku prema Rusiji, kao što je bila i ranije. Uspeli smo da uspostavimo veoma dobre poslovne odnose sa prethodnom vladom“., – prenosi publikacija “Debka”.

Drugim rečima, ruski lider je nagovestio Izraelu da ako vlasti ove zemlje ne žele da sarađuju sa Rusijom po pitanju Sirije, onda će Rusija znati kako da se suprotstavi izraelskoj agresiji u ovoj zemlji.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here